0

Kullerfilet med perlebyg/blomkål, persilleolie samt olivenbrød

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk leveres i bakker, der kan sættes i en varm ovn på en kold rist - ikke på en varm bageplade/bradepande. Husk dog at tage lågene af, da de ikke tåler varme.
Sæt fisk og perlebyg, husk at tage låget af, ind i en varm ovn. Ovnen skal stå på 200 grader og det skal have ca. 20 minutter. Efter 10 minutter røres rundt i byggen. Brødet kommes ind i ovnen de sidste 10 minutter.
Ved anretning dryppes lidt persilleolie over retten.
Tjek at fisken er gennem varmet, før du fordeler på tallerknerne og serverer.
Velbekomme!

Ingredienser til 2 pers./4 pers.:

Fisk: KULLERFILET
Nettovægt: ca. 300 g/ca. 600 g.

Perlebyg: HØNSEFOND, PERLEBYG, blomkål, løg, HVIDVIN, FLØDE, PARMESAN, salt og peber
Nettovægt: ca. 400 g/ca. 800 g.

Persilleolie: Rapsolie. Persille, hvidløg, salt og peber
Nettovægt: ca. 0,5 dl/ca. 1 dl.

Olivenbrød: Vand, HVEDEMEL, DURUM, KÆRNEMÆLK, sorte oliven, HVEDEKLID, gær og salt
Nettovægt: ca. 225 g/a. 450 g.


• Levering 23. september – bedst før 24. september
• Levering 25. september - bedst før 26. september

Producent: Rosendal’s Madhus, Havnevej 9, 9970 Strandby.

Fisk
Næringsindhold pr. 100 g
Energi 358 kJ / 86 kcal
Fedt 1,0 g
heraf mættede fedtsyrer 0,1 g
Kulhydrat 0,0 g
heraf sukkerarter 0,0 g
Kostfibre 0,0 g
Protein 18,9 g
Salt 0,3 g

Perlebyg
Næringsindhold pr. 100 g
Energi 484 kJ / 116 kcal
Fedt 5,4 g
heraf mættede fedtsyrer 3,2 g
Kulhydrat 12,7 g
heraf sukkerarter 1,2 g
Kostfibre 1,5 g
Protein 2,6 g
Salt 0,87 g

Persilleolie
Næringsindhold pr. 100 g
Energi 2.637 kJ / 630 kcal
Fedt 69,6 g
heraf mættede fedtsyrer 4,8 g
Kulhydrat 1,9 g
heraf sukkerarter 0,2 g
Kostfibre 1,3 g
Protein 1,2 g
Salt 0,72 g

Olivenbrød
Næringsindhold pr. 100 g
Energi 948 kJ / 226 kcal
Fedt 1,3 g
heraf mættede fedtsyrer 0,2 g
Kulhydrat 44,7 g
heraf sukkerarter 0,7 g
Kostfibre 2,7 g
Protein 6,5 g
Salt 0,47 g

 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?