0

Kylling a la butter chicken med ris og mangosalat

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten

TIP: Du kan stege kyllingen og tage den af panden. lave saucen og blende den og tilsætte kyllingen igen, hvis du vil have en mere cremet og glat sauce. 

jasminrisKylling i strimlerhvidløgløgkoriandertandoori masalakokosmælkflåede og hakkede tomater
1 min.
Ris og kylling

Sæt vand over til ris.

Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra.

Steg kyllingen i olivenolie i en dyb, varm pande til den er gylden. Ca. 4-5 min. 

Snit løg i slanke både og snit hvidløg fint. Snit korianderstilkene fint (gem toppen til servering). Kom det hele dele i panden med kyllingen og tilsæt gerne en klat smør. lad det sauterer i et par minutter. 

Tilsæt tandorikrydderi, steg kort og tilsæt hakkede tomater og kokosmælk. Krydr med salt og peber og lad det hele simre indtil servering.

mangorødløglime
15 min.
Mangosalat

Sæt mangoen på højkant og skær de store sider af den. Skær derefter de sidste smalle sider af. Skær kødet fri for skind og skær det i tern. 

Hak koriandertoppe groft og snit rødløg i slanke både. Vend det hele med en smule flyende honning (eller sukker), saft af en lime og en smule olivenolie. Smag til. Evt. med en smule lys eddike. 

28 min.
Anretning

Anret ris med almost butter chicken og servér med mangosalat. Nyd straks. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Tandoori masala anvendes til fx tandoori kylling, en ret hvor kyllingen er dækket med en blanding af almindelig yoghurt, salt og tandoori masala. Kyllingen steges derefter i ovnen ved meget høj varme. Kylling lavet på denne måde har en rosa ydre og en velsmagende aroma. Man kan også med fordel bruge fisk eller paneer med tandoori. 

Tandoori Masala indeholder:

Spidskommen, koriander, nelliker, kanel, ingefær, hvidløgspulver, chili, gurkemeje og muskatnød.