Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 220°C varmluft.
Prik huller i auberginen med en gaffel, og læg den hel i ovnen på ildfast fad. Lad den bage i ca. 20 min., til den er helt blød og nærmest falder fra hinanden, når du tager fat i den.
Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde, og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min under låg ved middel varme, indtil al vandet er fordampet. Sluk for varmen og lad bulguren hvile under låg i 5 min. Rør godt rundt i bulguren, så kornene adskilles.
Riv citronskal og halvdelen af hvidløget ned i en skål. Tilsæt tahin og citronsaft. Rør rundt og hæld vand i, indtil det bliver til en tynd creme. Smag til med salt og peber.
Varm en pande op ved høj varme. Steg kyllingebryst i 1/2 spsk. olie pr. person i 3-4 min. på begge sider, indtil kyllingen lige netop er gennemstegt.
Lad kyllingen hvile 5 min, før den skæres i skiver, og krydres godt med salt og peber.
Hak tomaterne og agurken groft og overfør til en skål med bulguren og 1/2 spsk. olie pr. person. Rør godt rundt og smag til med salt og peber.
Træk skindet af auberginen, og hak kødet groft med en kniv og tilsæt resten af det revne hvidløg og mezzen. Hvis du ønsker en finere konsistens, kan du med fordel bruge en stavblender.
Servér kyllingen med salaten, auberginen og tahinsaucen.
Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.
Ingredienser:
Kundekommentarer ()