0
Kylling i blød aubergine med tahincreme, agurk og tomat

Kylling i blød aubergine med tahincreme, agurk og tomat

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

aubergine
1 min.
Bag auberginen

Tænd ovnen på 220°C varmluft.

Prik huller i auberginen med en gaffel, og læg den hel i ovnen på ildfast fad. Lad den bage i ca. 20 min., til den er helt blød og nærmest falder fra hinanden, når du tager fat i den.

bulgur
3 min.
Kog bulguren

Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde, og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min under låg ved middel varme, indtil al vandet er fordampet. Sluk for varmen og lad bulguren hvile under låg i 5 min. Rør godt rundt i bulguren, så kornene adskilles.

tahinhvidløgcitron
10 min.
Rør tahinsaucen

Riv citronskal og halvdelen af hvidløget ned i en skål. Tilsæt tahin og citronsaft. Rør rundt og hæld vand i, indtil det bliver til en tynd creme. Smag til med salt og peber.

kyllingebryst uden skind
15 min.
Steg kyllingen

Varm en pande op ved høj varme. Steg kyllingebryst i 1/2 spsk. olie pr. person i 3-4 min. på begge sider, indtil kyllingen lige netop er gennemstegt. 

Lad kyllingen hvile 5 min, før den skæres i skiver, og krydres godt med salt og peber.

tomateragurker
20 min.
Hak salaten

Hak tomaterne og agurken groft og overfør til en skål med bulguren og 1/2 spsk. olie pr. person. Rør godt rundt og smag til med salt og peber.

mezze krydderihvidløg
25 min.
Rør auberginen

Træk skindet af auberginen, og hak kødet groft med en kniv og tilsæt resten af det revne hvidløg og mezzen. Hvis du ønsker en finere konsistens, kan du med fordel bruge en stavblender.

30 min.
Anretning

Servér kyllingen med salaten, auberginen og tahinsaucen. 

Bonusinfo

Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.

Ingredienser:

  • Koriander
  • Spidskommen
  • Sort peber
  • Havsalt
  • Sesamfrø
  • Cayenne
  • Kanel

Næringsindhold pr. person:

Energi:
531 kcal
Fedt:
23,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,1 g
Kulhydrat:
37,8 g
heraf sukkerarter:
8,3 g
Kostfibre:
10 g
Protein:
35,7 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?