0
Kylling i cremet indisk sovs med spelt og stegt kål

Kylling i cremet indisk sovs med spelt og stegt kål

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
speltkerner
1 min.
Spelten

Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.

Hopballe Mølle kylling, bryst i strimlertomatpuréfløde 9%citrongaram masala1ingefærhvidløg
3 min.
Sovsen

Kom kyllingestrimlerne ned i en gryde.

Pil hvidløget, og skræl ingefæren. Riv begge dele på den fine side af et rivejern, og tilsæt dem til kyllingen. Hæld fløden ned til kyllingen sammen med tomatpure, garam masala, 1/2 tsk. sukker pr. person og halvdelen af citronsaften, og bland godt rundt. Gem til senere.

spidskål
10 min.
Kålen

Skyl kålen grundigt, og skær den i mundrette stykker.

Varm en pande op ved høj varme. Når den er rygende varm, steges kålen i 1 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. under omrøring, indtil kålen får godt med farve og bliver gennemstegt. Smages til med salt, peber og citronsaft.

20 min.
Sovsen

Varm gryden op ved middelhøj varme, og lad retten simre i ca. 5 min. under omrøring. Smages til med salt og sukker.

30 min.
Anretning

Servér kyllingen med spelten, den stegte kål og sovsen.

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Garam masala indeholder: 40% spidskommen, 30% korianderfrø, 10% kanel, 10 % grøn kardemomme, 5% nelliker, 5%  laurbærblade

 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
523 kcal
Fedt:
21,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,6 g
Kulhydrat:
38,3 g
heraf sukkerarter:
4,6 g
Kostfibre:
8,4 g
Protein:
39,1 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?