0
Kylling i fad med tomat, spinat og sedani

Kylling i fad med tomat, spinat og sedani

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
1 t
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kyllingelår
1 min.
Kødet

Krydr kødet godt med salt og peber, og gem det til senere.

hvidløgspinatløgpersillerodtimianflåede tomaterbalsamico
3 min.
Retten

Forvarm ovnen til 225 grader.

Pil hvidløg og løg, og hak det i skiver.

Skræl persilleroden, og skyl den grundigt sammen med spinat og timian. Skær persilleroden i skiver, og lad spinat og timian være hele.

Varm en stor gryde, der kan tåle at komme i ovnen, op ved middel varme.

Steg persillerod, løg og hvidløg i 1/2 spsk. olie pr. person under omrøring, indtil det bliver gyldent.

Tilsæt flåede tomater, timian, spinat og 1/2 spsk. balsamico pr. person, og rør det godt sammen. Læg kyllingestykkerne henover retten, kom låg på, og bag retten i ca. 30 min., indtil benet på kyllingen har løsnet sig fra kødet. 

Smag sovsen til med salt og peber.

sedani, 50% fuldkorn
50 min.
Pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken.

60 min.
Anretning

Servér retten i dybe tallerkener sammen med pastaen.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Sedani: Er Rigatonis mindre fætter med riller som holder på saucen.

Sedani har fået navnet fordi den ligner stilken på et bladselleri (bladselleri=sedano på italiensk)   

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Næringsindhold pr. person:

Energi:
591 kcal
Fedt:
22,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
3 g
Kulhydrat:
60 g
heraf sukkerarter:
12,2 g
Kostfibre:
7 g
Protein:
37,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?