0

Kylling i garam marsala med brune ris og champignon

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

brune ris
1 min.
Kog risene

Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i minimum 20 min. eller til de har den konsistens du ønsker, og hæld al overskydende vand fra. 

løgchampignonsgulerod
3 min.
Steg grøntsagerne

Varm en stor gryde op ved middelhøj varme. 

Sær løgene, champignonerne og guleroden i grove stykker og overfør til gryden med 1/2 spsk. olie pr. person. Lad det stege i ca. 10 min. ved jævnlig omrøring, indtil det bliver helt mørt. 

garam masalatomatpuréhvidløgfløde 9%kyllingebryst uden skind
10 min.
Forbered marinaden

Riv hvidløget ned i en stor skål sammen med garam masala, tomatpure og fløde. Rør det godt rundt. Skær kyllingen i tern og vend i sovsen.

20 min.
Rør sovsen

Skru ned for gryden med grøntsager og kom marinaden i. Få det op at simre i ca. 5 min., indtil kyllingen er gennemstegt.

Smag sovsen til med salt, peber og evt. lidt sukker.

30 min.
Anretning

Fordel risene i skåle og top med kyllingeretten.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Garam masala indeholder: 40% spidskommen, 30% korianderfrø, 10% kanel, 10 % grøn kardemomme, 5% nelliker, 5%  laurbærblade