0
Kylling i garam masala med brune ris og champignon

Kylling i garam masala med brune ris og champignon

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

brune ris
1 min.
Kog risene

Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i ca. 20 min., hæld overskydende vand fra, og lad dem trække i 10 min.

løgchampignonsgulerødder
3 min.
Steg grøntsagerne

Varm en stor gryde op ved middelhøj varme. 

Skær løg, champignon og gulerødder i grove stykker, overfør det til gryden med 1/2 spsk. olie pr. pers., og lad det stege i ca. 10 min. ved jævnlig omrøring, til det bliver helt mørt. 

garam masalatomatpuréhvidløgfløde 9%kyllingebryst uden skind
10 min.
Forbered marinaden

Riv hvidløget ned i en stor skål sammen med garam masala, tomatpuré og fløde. Rør det godt rundt.

Skær kyllingen i tern, og vend den i sovsen.

20 min.
Rør sovsen

Skru ned for gryden med grøntsager, og kom marinaden i. Få det op at simre i ca. 5 min., til kyllingen er gennemstegt.

Smag sovsen til med salt, peber og evt. lidt sukker.

30 min.
Anretning

Fordel risene i skåle, og top med kyllingeretten.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Garam masala indeholder: 40% spidskommen, 30% korianderfrø, 10% kanel, 10 % grøn kardemomme, 5% nelliker, 5%  laurbærblade

 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
572 kcal
Fedt:
27 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,2 g
Kulhydrat:
46,4 g
heraf sukkerarter:
14 g
Kostfibre:
6,5 g
Protein:
32,5 g