0
Kylling i rød karry med ris og syrlig grønt

Kylling i rød karry med ris og syrlig grønt

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Husk

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kyllingelårGryderød thai karrypaste
1 min.
Tilbered kyllingen

Start med at sætte en gryde over ved mellemhøj varme og tilsæt en smule olie. Brun kyllingelårene af på alle sider og tilsæt så karrypaste og kokosmælken. Lad det simre stille og roligt under låg i ca. 30 min. til lårene er møre.

riskasserolle
5 min.
Kog risene

Sæt risene over at koge i en kasserolle efter anvisning på pakken.

limebrun mark-champignonbladselleriæble
15 min.
Forbered det grønne

Skær svampene i kvarte og kom dem op i gryden med kylling så de tilbereder med de sidste 5 min.

Snit bladselleri i tynde strimler og æblet det samme.

Skær lime i både.

35 min.
Anretning

Anret ris i en dyb tallerken med kylling og karrysovs henover. Slut af med at komme æbler og bladselleri over retten.

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.