0
Kylling i gul karry med peanuts og peberfrugt

Kylling i gul karry med peanuts og peberfrugt

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
Børnenes livretter Kassen
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

kyllingbasmatiris
1 min.
Ris og kylling

1. Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra.

2. Steg kyllingen i olie i en dyb varm pande i 8-10 min., eller til den er gennemtilberedt. Krydr med salt og peber, og tag den af panden.

OBS: Hvis du modtager helt kyllingebryst, skal du skære det i strimler.

løghvidløgsquashmadras karrykokosmælkrød peberfrugt
5 min.
Sauce

3. Pil løg og hvidløg, og hak begge dele. 

4. Riv squash groft, og sautér løg, hvidløg og squash i olie i den varme pande fra kyllingen i ca. 3-4 min., til grøntsagerne er møre, men uden at de tager farve. Smag til med salt.

5. Tilsæt karry og kokosmælk, lad saucen koge i 3-4 min., og blend den med en stavblender. 

6. Skær peberfrugt i strimler. Vend kylling og peberfrugt i saucen, og lad det simre i 1-2 min. 

forårsløgpeanuts
25 min.
Anretning

7. Snit forårsløg, og hak peanuts. 

8. Anret ris og kylling i karry i dybe tallerkener, top med forårsløg og peanuts, og servér straks. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær