0

Kylling i gul karry peanuts og peberfrugt

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Opskriftstype:
Børnevenlige

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

OBS: Hvis du modtager et helt kyllingebryst, skal du skære det i strimler.

kyllingbasmatiris
1 min.
Ris og kylling

1. Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra.

2. Steg kyllingen i olie i en dyb, varm pande. Steg i 8-10 min. Eller til den er gennemtilberedt. krydr den med salt og peber og tag den op af panden.

3. Klargør imens grønt til saucen. 

løghvidløgsquashmadras karrykokosmælkrød peberfrugt
5 min.
Sauce

4. Pil løg og hvidløg. Hak begge dele. 

5. Riv squash groft og sauter løg, hvidløg og squash i olie i den varme pande fra kyllingen. Ca. 3-4 min. eller til grøntsagerne er møre, men uden at de tager farve. Salt det hele.

6. Tilsæt karry og kokosmælk og lad saucen koge i 3-4 min. Blend gerne saucen med en stavblender. 

7. Skær peberfrugt i strimler. Vend kyllingen og peberfrugt i saucen og lad det simre i 1-2 min. 

forårsløgpeanuts
25 min.
Anretning

8. Snit forårsløg og hak peanuts. 

9. Anret ris og kylling i karry i dybe tallerkner. Top med forårsløg og peanuts og servér straks. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær