Krydr kødet godt med salt, lad det stå ved stuetemperatur, og gem det til senere.
Kom byggen i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad byggen koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., indtil den er mør.
Pil løg og hvidløg, og skyl chili, appelsin og squash.
Hak løg, hvidløg og chili (pas på med mængden - den er stærk) i tynde skiver, og overfør det hele til en skål. Tilsæt lidt revet appelsinskal.
Flæk squashen, skær den i tynde skiver, og overfør dem til skålen med grøntsager.
Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.
Varm en gryde op ved høj varme. Steg kyllingen i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. på en side, indtil kødet har fået godt med farve. Vend kyllingen om, og tilsæt grøntsagerne, saften fra appelsinen og hoisinsaucen.
Vend godt rundt, og lad retten simre under låg i 5 min. Tag låget af, og lad retten simre, indtil sovsen begynder at tykne.
Smag til med salt, peber og lidt eddike.
Servér retten med perlebyg, og top med cashewnødder.
Kommentarer og forslag til opskriften