
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom kyllingen med skindsiden nedad i en stor gryde med 1 tsk. olie pr. person.
Steg kyllingen i ca. 5 min. på to sider ved middelhøj varme, indtil den får godt med farve på begge sider.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart. Hæld risen i en kasserolle og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risen. Tilsæt lidt salt og kog risen i ca. 20 min og lad det hvile 5 min efterfølgende.
Hak løget, guleroden og halvdelen af æblet groft. Når kyllingen har fået godt med farve, tages den op af gryden.
Skru ned for varmen og steg grøntsagerne i ca. 5 min. under jævnlig omrøring.
Kom karryen, bouillonpulveret og 1/2 spsk hvedemel pr. pers. i gryden, og steg yderligere 1 min. under omrøring.
Hæld fløden og 1/2 dl. vand pr. pers. i gryden, og blend saucen med en stavblender.
Smag til med salt og peber, læg kyllingen tilbage i sovsen, og lad det simre i ca. 15 min., indtil kyllingen er gennemstegt.
Skær resten af æblet i tern, og overfør til en skål. Tilsæt kokosmel, og vend rundt (gem lidt til anretning).
Fordel risene i dybe tallerkener, og anret kyllingeretten samt æbler og kokos henover. Top med resten af kokosmelet.
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften