0
Kylling i karry med æble og nudler
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Husk

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Læs opskriften grundigt igennem før start. 

indisk rød karry sovsHopballe Mølle kylling, bryst i strimlerhvidløg
1 min.
Steg kylling

Start med sætte en stor grydefuld vand over at koge til nudler. Husk et godt skud salt. 

Snit hvidløgene i tynde skiver. Varm en stor pande eller wok op ved højt blus, og steg kyllingestrimlerne i 2-3 min., til de har taget lidt farve i kanterne. Kom så hvidløgene på, og lad dem stege med et minuts tid. Tilsæt karrysovsen til panden, og lad den småsimre i 3-4 min.

nudler
5 min.
Kog nudlerne

Når vandet i gryden koger, tilsætter du nudlerne, og koger dem efter anvisning på pakken.

æblebladsellerithai basilikum / holy basilcherry- eller blommetomater
10 min.
Ordn det grønne

Skær tomater i halve. Snit bladselleri i tynde skiver, og pluk basilikum i blade. Skær æblerne i tynde stænger.

20 min.
Anretning

Anret de drænede nudler i en dyb tallerken med skåret grønt ovenpå. Kom den varme karry og kylling over, og slut af med et par basilikumblade.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Thaibasilikum ligner lidt almindelig basilikum i udseende og til dels smag, men den er noget mere spids i bladene. Den smager let sødligt, er krydret med noter af peber. Thaibasilikum er fantastisk smagsgiver i det asiatiske køkken og er nærmest uundværlig i fx thailandske retter med kokosmælk.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?