Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom kyllingen med skindsiden nedad i en stor gryde med lidt olie.
Steg kyllingen i ca. 5 min. på to sider ved middelhøj varme, indtil den får godt med farve på begge sider.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand således: Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Riv løg og æble groft.
Tag kyllingen op af gryden, når den har fået godt med farve.
Skru ned for varmen, og steg løg og æble i ca. 5 min. under jævnlig omrøring.
Kom karry, bouillon og 1/2 spsk. hvedemel pr. pers. i gryden, og steg yderligere 1 min. under omrøring.
Hæld fløde og 1 dl. vand pr. pers. i gryden, og blend saucen med en stavblender.
Smag til med salt og peber, læg kyllingen tilbage i sovsen, og lad det simre i ca. 15 min., indtil kyllingen er gennemstegt.
Riv kålen fra stilken i mundrette stykker.
Sæt en pande over ved høj varme.
Steg kålen i ca. 1 min. under jævnlig omrøring, indtil det har fået godt med farve, og er blevet mørt. Man kan med fordel stege kålen over flere omgange, hvis man laver mad til flere.
Vend med salt og peber lige før servering.
Fordel risene i skåle sammen med kylling i karry, og top med den stegte grønkål.
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
Kommentarer og forslag til opskriften