0
Kylling i klassisk karry med rosiner og persille

Kylling i klassisk karry med rosiner og persille

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Danske klassikere

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kyllingelårbouillon (høns)
1 min.
Kyllingen

Kom kyllingen og bouillonen i en kasserolle, og fyld op med vand, indtil det lige dækker. Kog den i 25 min., indtil lårbenet sidder løst på kyllingen.

perlespelt
3 min.
Spelten

Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.

persillegulerodløg
5 min.
Grøntsagerne

Pil løget, skræl guleroden og riv begge dele på den grove side af et rivejern. 

Skyl persillen grundigt, afdryp den for vand, og hak den fint.

madras karry
15 min.
Karryretten

Varm en gryde op ved middel varme, og sautér gulerod og løg i 1/2 spsk. olie pr. person. i ca. 5 min., indtil de bliver helt bløde. Tilsæt karryen og 1 spsk. hvedemel pr. person, og rør det godt rundt i grøntsagerne i 1 minuts tid.

Hæld væden fra kyllingen (hvis kyllingen ikke er helt færdig, kan den koges færdig i sovsen) i gryden under omrøring, indtil sovsen får den rette konsistens. Smag til med salt og peber. Kom kyllingen i og lad det simre indtil servering.

rosiner
30 min.
Anretning

Fordel spelten i skåle, anret karryretten henover, og top med rosiner og persille. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
535 kcal
Fedt:
21,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,2 g
Kulhydrat:
50,2 g
heraf sukkerarter:
17,9 g
Kostfibre:
10,5 g
Protein:
30,9 g