Kom kyllingen og bouillonen i en kasserolle, og fyld op med vand, indtil det lige dækker. Kog den i 25 min., indtil lårbenet sidder løst på kyllingen.
Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.
Pil løget, skræl guleroden og riv begge dele på den grove side af et rivejern.
Skyl persillen grundigt, afdryp den for vand, og hak den fint.
Varm en gryde op ved middel varme, og sautér gulerod og løg i 1/2 spsk. olie pr. person. i ca. 5 min., indtil de bliver helt bløde. Tilsæt karryen og 1 spsk. hvedemel pr. person, og rør det godt rundt i grøntsagerne i 1 minuts tid.
Hæld væden fra kyllingen (hvis kyllingen ikke er helt færdig, kan den koges færdig i sovsen) i gryden under omrøring, indtil sovsen får den rette konsistens. Smag til med salt og peber. Kom kyllingen i og lad det simre indtil servering.
Fordel spelten i skåle, anret karryretten henover, og top med rosiner og persille.
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
Kundekommentarer ()