0
Kylling i klassisk karry med rosiner og persille

Kylling i klassisk karry med rosiner og persille

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kyllingelårbouillon (høns)
1 min.
Kyllingen

Kom kyllingen og bouillonen i en kasserolle, og fyld op med vand, indtil det lige dækker. Kog den i 25 min., indtil lårbenet sidder løst på kyllingen.

perlespelt
3 min.
Spelten

Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.

persillegulerodløg
5 min.
Grøntsagerne

Pil løget, skræl guleroden og riv begge dele på den grove side af et rivejern. 

Skyl persillen grundigt, afdryp den for vand, og hak den fint.

madras karry
15 min.
Karryretten

Varm en gryde op ved middel varme, og sautér gulerod og løg i 1/2 spsk. olie pr. person. i ca. 5 min., indtil de bliver helt bløde. Tilsæt karryen og 1 spsk. hvedemel pr. person, og rør det godt rundt i grøntsagerne i 1 minuts tid.

Hæld væden fra kyllingen (hvis kyllingen ikke er helt færdig, kan den koges færdig i sovsen) i gryden under omrøring, indtil sovsen får den rette konsistens. Smag til med salt og peber. Kom kyllingen i og lad det simre indtil servering.

rosiner
30 min.
Anretning

Fordel spelten i skåle, anret karryretten henover, og top med rosiner og persille. 

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Næringsindhold pr. person:

Energi:
535 kcal
Fedt:
21,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,2 g
Kulhydrat:
50,2 g
heraf sukkerarter:
17,9 g
Kostfibre:
10,5 g
Protein:
30,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?