Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Start med at skrubbe kartoflerne grundigt og fjern evt. urenheder. Halvér de største og lad de mindste være hele. Vend dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet sort peber.
Bag på en bageplade til kartoflerne er møre og gyldne - ca. 25 min.
Skyl porrerne og fjern top og rod. Skær dem i 4-5 cm lange stykker og kom dem op i en gryde med en mængde vand, så porrerne er ca. halvt dækkede. Kom et skud salt ned i gryden og kog dem under låg til de er møre - ca. 5-7 min.
Sæt en stor pande over ved middelhøj varme. Rist valnødderne et par minutter til de dufter dejligt. Tag nødderne af panden og tilsæt lidt olivenolie. Steg kyllingebrystet ca. 3-4 min på hver side. Krydr med salt og friskkværnet peber. Tag kyllingen af panden og lad den hvile lidt.
Tilsæt creme fraichen til panden og lad den koge op og en smule ind. Skær kyllingebrystet i grove tern og kom det tilbage på panden. Lad creme fraichen stuve kyllingen og smag til med godt med fintrevet peberrod, salt og friskkværnet peber.
Hæld vandet fra porrerne og kom ca. 1 spsk olivenolie pr kuvert op i gryden. Hak nødderne og kom dem op i gryden sammen med masser af fintrevet citronskal og et par dråber citronsaft. Lige inden servering vender du rucolaen sammen med.
Anret kartofler og stuvet kylling på en tallerken sammen med de kogte porrer og salat.
Velbekomme!
Kommentarer og forslag til opskriften