
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Start med at skrubbe kartoflerne grundigt og fjern evt. urenheder. Halvér de største og lad de mindste være hele. Vend dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet sort peber.
Bag på en bageplade til kartoflerne er møre og gyldne - ca. 25 min.
Skyl porrerne og fjern top og rod. Skær dem i 4-5 cm lange stykker og kom dem op i en gryde med en mængde vand, så porrerne er ca. halvt dækkede. Kom et skud salt ned i gryden og kog dem under låg til de er møre - ca. 5-7 min.
Sæt en stor pande over ved middelhøj varme. Rist valnødderne et par minutter til de dufter dejligt. Tag nødderne af panden og tilsæt lidt olivenolie. Steg kyllingebrystet ca. 3-4 min på hver side. Krydr med salt og friskkværnet peber. Tag kyllingen af panden og lad den hvile lidt.
Tilsæt creme fraichen til panden og lad den koge op og en smule ind. Skær kyllingebrystet i grove tern og kom det tilbage på panden. Lad creme fraichen stuve kyllingen og smag til med godt med fintrevet peberrod, salt og friskkværnet peber.
Hæld vandet fra porrerne og kom ca. 1 spsk olivenolie pr kuvert op i gryden. Hak nødderne og kom dem op i gryden sammen med masser af fintrevet citronskal og et par dråber citronsaft. Lige inden servering vender du rucolaen sammen med.
Anret kartofler og stuvet kylling på en tallerken sammen med de kogte porrer og salat.
Velbekomme!
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften