0
Kylling i rød karry med citrongræs og kokosmælk

Kylling i rød karry med citrongræs og kokosmælk

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

perlespelt
1 min.
Kog spelten

Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.

rød karrypastacitrongræsrød peberfrugthvidløgløg
3 min.
Blend grøntsagerne

Kom karrypasta, den hvide del af citrongræs, peberfrugt, pillede hvidløg og løg i en blender.

Blend, indtil det bliver en homogen masse. Tilsæt vand, hvis ikke blenderen kan få fat.

10 min.
Lav karryen

Varm en gryde op ved middelhøj varme, hæld 1/2 tsk. olie i gryden pr. pers., og tilsæt de blendede grøntsager.

Lad det stege under omrøring i 5 min.

kyllingebryst uden skind
15 min.
Skær kyllingen

Skær kyllingen i tern på ca. 2x2 cm.

kokosmælknam pla (fiskesauce)
20 min.
Rør sovsen

Hæld kokosmælk og kylling i karryen, og lad det simre i 10 min. 

Smag retten til med fiskesauce og ca. 1 tsk. sukker pr. pers.

30 min.
Anretning

Fordel spelten i skåle, og anret karryretten henover.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
640 kcal
Fedt:
34,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
20,4 g
Kulhydrat:
51,2 g
heraf sukkerarter:
16,4 g
Kostfibre:
5,3 g
Protein:
31,4 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?