0
Kylling i rød karry med citrongræs og kokosmælk

Kylling i rød karry med citrongræs og kokosmælk

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

perlespelt
1 min.
Kog spelten

Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.

rød karrypastacitrongræsrød peberfrugthvidløgløg
3 min.
Blend grøntsagerne

Kom karrypasta, den hvide del af citrongræs, peberfrugt, pillede hvidløg og løg i en blender.

Blend, indtil det bliver en homogen masse. Tilsæt vand, hvis ikke blenderen kan få fat.

10 min.
Lav karryen

Varm en gryde op ved middelhøj varme, hæld 1/2 tsk. olie i gryden pr. pers., og tilsæt de blendede grøntsager.

Lad det stege under omrøring i 5 min.

kyllingebryst uden skind
15 min.
Skær kyllingen

Skær kyllingen i tern på ca. 2x2 cm.

kokosmælknam pla (fiskesauce)
20 min.
Rør sovsen

Hæld kokosmælk og kylling i karryen, og lad det simre i 10 min. 

Smag retten til med fiskesauce og ca. 1 tsk. sukker pr. pers.

30 min.
Anretning

Fordel spelten i skåle, og anret karryretten henover.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
640 kcal
Fedt:
34,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
20,4 g
Kulhydrat:
51,2 g
heraf sukkerarter:
16,4 g
Kostfibre:
5,3 g
Protein:
31,4 g