0
Kylling i skysauce med stegte kartofler og squash i saltet yoghurt

Kylling i skysauce med stegte kartofler og squash i saltet yoghurt

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
bagekartofler
1 min.
Kartofler

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. 

Skrub kartoflerne under vand, og skær dem ud i stave. Spred dem ud på en bageplade dækket med bagepapir, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

squashyoghurt naturel 0,5%hvidløg
10 min.
Squash

Skyl squashen, og skær den i stave.

Varm en pande op ved høj varme. Steg squashen i 1 tsk. olie pr. person, indtil den får godt med farve og mørner lidt.

Kom yoghurten i en skål, og riv hvidløget ned i.

Vend squash og yoghurt sammen lige før servering og smag til med salt.

skysovsHopballe Mølle kylling, bryst i strimler
25 min.
Kylling

Varm en kasserolle op ved høj varme. Steg kyllingestrimlerne i 1 tsk. olie pr. person i ca. 30 sek. uden at røre rundt, så kødet får lidt farve. 

Hæld sovsen i, og servér ligeså snart, den er gennemvarm.

30 min.
Anretning

Servér kyllingen med squash og kartofler.

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Til orientering om sovsens farve:

Vores Just Heat retter og sovse er 100% økologiske, og derfor må vi ikke bruge farve som fx. sovsekulør. V
i foreslår, at du har en lille flaske kulør stående, som du kan bruge, hvis du har det lidt stramt med, at abstrahere fra den lidt fesne farve sovsen har ;-) Smagen fejler jo ikke noget! :-) 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
518 kcal
Fedt:
23,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
4 g
Kulhydrat:
42,2 g
heraf sukkerarter:
8,9 g
Kostfibre:
4,8 g
Protein:
32,5 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?