0
Kylling i sursød sauce med basilikum og stegt broccoli

Kylling i sursød sauce med basilikum og stegt broccoli

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

1 min.
Kog spelten

Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.

broccoliløggulerødder
5 min.
Forbered grøntsagerne

Skær gulerod, løg og broccoli i mundrette stykker.

citronhvidløgtamari soya sauce
15 min.
Forbered sovsen

Riv hvidløget ned i en lille skål, og tilsæt al citronsaften, soyaen og 1 tsk. sukker pr. person. Rør godt rundt, og gem til senere.

kyllingebryst uden skind
20 min.
Steg kyllingen

Varm en stor gryde op ved høj varme. Steg kyllingen i 1/2 spsk. olie pr. person i 2-3 min. på hver side.

basilikum
25 min.
Steg grøntsagerne

Tag kyllingen af varmen, og steg gulerod, løg og broccoli i 1/2 spsk. olie pr. person i 5 min. under omrøring, så de får godt med farve. Hæld sovsen i, og lad den simre, indtil den begynder at tykne lidt.

Skær kyllingen i skiver, og kom dem i panden sammen med basilikumbladene. Smag til med salt og sukker, og servér straks.

30 min.
Anretning

Fordel spelten i skåle, og anret kyllingeretten henover.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
576 kcal
Fedt:
19,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,7 g
Kulhydrat:
50 g
heraf sukkerarter:
7,8 g
Kostfibre:
12,3 g
Protein:
42,5 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?