0
Kylling i tomat med oliven
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kyllingelårsaltsort peber
1 min.
Kyllingen

Krydr kyllingen godt med salt og peber.

løghvidløggulerodtimian
3 min.
Grøntsagerne

Pil løget og hvidløget. Skræl gulerødderne og skyl dem sammen med timianen. Hak løget og gulerødderne groft og lad hvidløgene være hele.

Grønne Nocellara oliven, uden stenflåede og hakkede tomaterbouillon
10 min.
Kyllingen

Læg kyllingen med skindsiden nedad i en kold gryde og varm den op ved middelhøj varme, så den begynder at stege i sit eget fedt. Steg kyllingen godt på begge side, så den får godt med farve. Tilsæt alle grøntsagerne, bouillonen og oliven og lad det stege ca. 4 min. under omrøring. Hæld de flåede tomater i, og lad det simre i ca. 20 min. Smages til med salt og peber.

kartofler
20 min.
Kogte kartofler

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne grundigt under vand.

Kom kartoflerne i vandet (det behøver ikke at koge) og vær opmærksom på at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne til de er møre, ca. 10 min. Sluk for blusset og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min længere, før du hælder vandet fra.

40 min.
Anretning

Servér den sammenkogte ret sammen de kogte kartofler.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
502 kcal
Fedt:
16,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,6 g
Kulhydrat:
52,3 g
heraf sukkerarter:
18,7 g
Kostfibre:
10,4 g
Protein:
30,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?