Kylling: Skær kyllingen ud i 8-10 stykker – (del låret i overlår & underlår, samt hvert bryst i 2-3 dele). Brun kyllingestykkerne godt af i olie i en god stor stegegryde (har du ikke en stegegryde der er stor nok kan du brune på en pande og derefter komme stykkerne i en gryde). Sørg for at brune godt af på alle sider og brun indtil kyllingeskindet er lækkert sprødt. Krydr kyllingen godt med salt og sort peber. Blend løg, ingefær og chili til en lind ”grød”, tilsæt evt. lidt vand, hvis du har brug det. Tilsæt ”løggrøden” til kyllingen sammen med stødt koriander, gurkemeje og garam masala. Tilsæt nu yoghurt og kokosmælk, det skal nu lige knapt dække kyllingen – mangler der lidt kan der tilsættes lidt vand. Bring det hele i kog under omrøring. Blancher og smut mandlerne, hak dem fint, evt. på en hurtighakker, og tilsæt det til retten. Reducer varmen til lav og dæk gryden med et låg - lad det simre indtil kyllingen er mør (ca. 35-40 minutter). Fjern fra varmen, smag til med salt og peber og evt. ½ spsk. sukker - tilsæt citronsaft og pynt med masser af plukket koriander.
Stegte ris: Server retten med krydrede stegte basmatiris. Kog risene efter anvisning på posen lad dem trække 20-30 minutter. Slå dem løse med en gaffel og steg i en gryde/pande med masser af fintskårede grøntsager efter eget valg (vi brugte blomkål, gulerødder og fine ærter) – vi krydrede med:
• 2 fed finthakket hvidløg
• 2 cm ingefær, skrællet og fintrevet
• 1 hel kanelstang
• 1 stjerneanis
• 8 grønne kardemommekapsler, let knust
• 1 knivspids stødt nellike
• 1 tsk garam masala
• 1 tsk gurkemeje
• 100 g lyse rosiner
Kundekommentarer ()