0
Kylling korma med stegte krydrede pillaw-ris

Kylling korma med stegte krydrede pillaw-ris

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kylling: Skær kyllingen ud i 8-10 stykker – (del låret i overlår & underlår, samt hvert bryst i 2-3 dele). Brun kyllingestykkerne godt af i olie i en god stor stegegryde (har du ikke en stegegryde der er stor nok kan du brune på en pande og derefter komme stykkerne i en gryde). Sørg for at brune godt af på alle sider og brun indtil kyllingeskindet er lækkert sprødt. Krydr kyllingen godt med salt og sort peber. Blend løg, ingefær og chili til en lind ”grød”, tilsæt evt. lidt vand, hvis du har brug det. Tilsæt ”løggrøden” til kyllingen sammen med stødt koriander, gurkemeje og garam masala. Tilsæt nu yoghurt og kokosmælk, det skal nu lige knapt dække kyllingen – mangler der lidt kan der tilsættes lidt vand. Bring det hele i kog under omrøring. Blancher og smut mandlerne, hak dem fint, evt. på en hurtighakker, og tilsæt det til retten. Reducer varmen til lav og dæk gryden med et låg - lad det simre indtil kyllingen er mør (ca. 35-40 minutter). Fjern fra varmen, smag til med salt og peber og evt. ½ spsk. sukker - tilsæt citronsaft og pynt med masser af plukket koriander.

Stegte ris: Server retten med krydrede stegte basmatiris. Kog risene efter anvisning på posen lad dem trække 20-30 minutter. Slå dem løse med en gaffel og steg i en gryde/pande med masser af fintskårede grøntsager efter eget valg (vi brugte blomkål, gulerødder og fine ærter) – vi krydrede med:

• 2 fed finthakket hvidløg

• 2 cm ingefær, skrællet og fintrevet

• 1 hel kanelstang

• 1 stjerneanis

• 8 grønne kardemommekapsler, let knust

• 1 knivspids stødt nellike

• 1 tsk garam masala

• 1 tsk gurkemeje

• 100 g lyse rosiner

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Bonusinfo

Garam masala indeholder: 40% spidskommen, 30% korianderfrø, 10% kanel, 10 % grøn kardemomme, 5% nelliker, 5%  laurbærblade