0
Kylling med blød polenta, estragon, parmesan, rucola og fennikelsalat

Kylling med blød polenta, estragon, parmesan, rucola og fennikelsalat

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kyllingebryst: Brun kyllingebryst med skindsiden nedad på en medium varm pande i lidt neutral olie. Når skindet er sprødt og gyldent vendes kødet og brunes kort tid på den anden side. Krydr med salt og peber og læg brysterne i et ovnfast fad og steg dem færdige i en 210 grader forvarm ovn i 5-8 min. Lad dem trække et lunt sted i 4-5 min. før de evt. skæres i skiver.

Polenta: Kog 7,5 dl letsaltet vand (eller sødmælk hvis du vil være lidt ekstra god ved dig selv) op og rør med polentaen. Kog ved medium til lav varme under konstant omrøring i 2-3 minutter. Lad den hvile 4-5 minutter under låg – rør med revet parmesan (brug halvdelen her), 2-3 spsk. af din bedste olivenolie eller lidt kold smør og smag til med salt og peber.

Fennikelsalat: Soigner fennikel og skær den i papirtynde skiver på et mandolinjern - kom det i iskoldt vand i 5-10 minutter. Dræn og slyng evt. i en salatslynge og vend med lidt god olivenolie, citronsaft, plukket estragon, det sidste revede parmesan samt masser af friskkværnet peber.

Anretning: Som anvist på billedet – dryp evt. med lidt god balsamico og din bedste olivenolie - riv det sidste parmesan over. Server skyllet rucola i en skål ved siden af.

Fif: Gem evt. lidt a polentaen til dagen efter hvor den smager skønt skåret i skiver og stegt sprødt i lidt olie på en pande!

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?