Del kartoflerne i halve, og kog dem møre i rigeligt, godt saltet vand. Damp dem tørre, og vend dem med en generøs klump smør. Drys med god salt og hakket persille. Sørg for at gemme lidt kartoffelvand til kyllingen.
Brun kyllingebrysterne på en godt varm pande i lidt neutral olie. Krydr med salt og peber.
Kom sovsen på panden til kylling sammen med lidt vand fra kartoflerne, og kog den lidt ind sammen med halvdelen af piskefløden. Læg brysterne i et ovnfast fad, og hæld sovsen over. Steg kyllingekødet færdigt i en 200 grader forvarmet ovn i 4-6 min.
Husk at tjekke, om kødet er gennemstegt, ved at prikke i det tykkeste sted på brystet. Kommer der klar væske ud, er kødet færdigt.
Del salaten i mundrette stykker, og skyl den i en salatslynge. Skær æbler i tynde både eller tern.
Skær agurken ud i tynde skiver, kom dem i en skål, og vend dem med lidt fint salt. Lad agurken stå 5 i min.
Hæld det vand, der evt. er løbet fra de letsaltede agurker, væk, og vend med det sidste piskefløde samt lidt lys eddike. Smag til med salt, peber og sukker. Vend lige før servering med æbler og den skyllede salat.
Som vist på billedet.
Velbekomme.
Kundekommentarer ()