0
Hopballe kylling med kartofler og skysovs samt mormorsalat med spidskål & agurk

Hopballe kylling med kartofler og skysovs samt mormorsalat med spidskål & agurk

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Danske klassikere
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

små kartofler
1 min.
Kartofler

Tænd ovnen på 200 grader.

Del kartoflerne i halve, og kog dem møre i rigeligt, godt saltet vand. Gem lidt af kartoffelvandet i en skål. Damp dem tørre, og vend dem med en generøs klump smør. Drys med god salt og hakket persille.

Hopballe Mølle kylling, bryst med skindskysovs
2 min.
Kylling & sovs

Brun kyllingebrysterne med skindsiden nedad på en godt varm pande i lidt neutral olie. Når skindet er sprødt og gyldent, vendes kødet og brunes kort tid på den anden side. Krydr med salt og peber.

Kom sovsen på panden med kylling sammen med lidt vand fra kartoflerne, og kog den lidt ind sammen med halvdelen af piskefløden. Læg brysterne i et ovnfast fad, og hæld sovsen over. Steg kyllingekødet færdigt i en 200 grader forvarmet ovn i 4-6 min.

Husk at tjekke, om kødet er gennemstegt, ved at prikke i det tykkeste sted på brystet. Kommer der klar væske ud, er kødet færdigt.

spidskålfløde 38% (piskefløde)agurk
8 min.
Mormorsalat med spidskål & agurk

Skær agurken ud og del spidskålen i mundrette bidder. Skyl og slyng tør i salatslynge, og vend med det sidste piskefløde samt lidt lys eddike. Smag til med salt, peber og sukker.

20 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?