0

Kylling med krydderurter på sauté af spinat og svampe

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kylling: Riv bladene af krydderurterne, kasser stænglerne og hak resten sammen med 3 fed hvidløg, revet skal fra appelsinen samt salt og peber. Pisk melet sammen med lidt vand til en tyk - men flydende meljævning. Dup kyllingestykkerne tørre og bank dem fladere på det tykkeste sted - så gennemsnitshøjden bliver ca. 2 cm. Vend dem først i meljævningen og dernæst i krydderurteblandingen og tryk godt til, så krydderurterne hænger fast. Varm lidt smør og olie op på en pande og steg dem møre og gyldne på alle sider ved middel varme – for høj varme vil branke krydderurterne.

Sauté: Rens spinaten godt og slyng den tør. Soigner svampene og del dem i mundrette bidder. Soigner skalotteløg og 2 fed hvidløg og skær dem i tynde skiver. Smelt lidt smør på en pande og rist svampene gyldne heri. Tilsæt løg og hvidløg og sauter videre til løgene begynder at blive bløde. Læg spinaten på panden, krydr med salt og peber og vend forsigtigt rundt til spinaten er faldet sammen og væden fordampet. Smag til og server straks.

Server retten sammen med bagekartofler, en god kryddermayonnaise og bagte gulerødder.

Kommentarer og forslag til opskriften