Peanutbuttersauce: Kom 1 spsk. olie i blenderen og hæld peanuts ved. Kør 2-3 min. til konsistensen er blød og cremet - kom vand ved, hvis det er svært at få det til at køre rundt. Hak skalotteløg, 1 fed hvidløg og chili meget fint og sauter det i lidt olie uden det tager farve. Kom den frisklavede peanutblanding, saft af ½ lime og evt. vand ved og kog det forsigtigt op. Lad det simre et par minutter - tilsæt evt. mere vand hvis saucen bliver for tyk og smag til med limesaft.
Ris: Skyl risene grundigt under koldt vand og kom dem i en gryde. Kog 6 dl vand i elkedlen, hæld det over risene og kog dem op. Skru ned til lav varme så snart risene koger og lad dem simre 15-20 min. til al vandet er absorberet. Løsn risene med en gaffel og server straks efter.
Grønt: Skær 1 fed hvidløg i tynde skiver og peberfrugterne i strimler. Del broccolitoppen i små buketter, skær stokken i skiver og snit rødløgene i tynde både. Varm lidt olie godt op i en wok eller dyb pande og rist alle grøntsagerne til de er møre med et sprødt bid. Krydr med salt og peber undervejs.
Kylling: Brug en kødhammer eller en kagerulle til at flade kyllingebrysterne lidt ud på det tykkeste sted - det giver en mere jævn stegning og derved et mere mørt stykke kød. Krydr med salt og peber og steg kødet gyldent og mørt på begge sider i lidt olie.
Kommentarer og forslag til opskriften