Fiskesauce er som en smagfuld salt, så brug den varsomt.
Tilsæt den lidt efter lidt, og smag til, så retten ikke bliver FOR salt.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Skær kyllingen i skiver, og steg dem i olie i en varm wok i 4-5 min., eller til de er gyldne og akkurat gennemstegte. Krydr kyllingen med sukker.
Snit hvidløg i tynde skiver.
Skær tomaterne i tern, tilsæt dem til kyllingen, og steg i yderligere 3-4 min.
Tilsæt hvidløg, rød karry og kokosmælk til kyllingen.
Skær pak choy groft, kom også det i wokken, lad det stege med i et par minutter, og smag til med fiskesauce og sukker.
Skær limen i skiver, og hak peanuts groft.
Anret ris i dybe tallerkener med kylling og sauce, top med peanuts, og servér med limeskiver til.
Kundekommentarer ()