0

Kylling på pande med Cointreau, pecannødder og appelsin

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Gulerødder: Skær toppen af gulerødderne et par centimeter over selve roden og skrub dem godt. Flæk gulerødderne på langs og pil hvidløgsfeddene. Vend rødder, hvidløg, timian, honning, olie, salt og peber sammen i et ildfast fad og bag dem ved 200°C i ca. 25 min. til gulerødderne er møre, men stadig har et fast bid.

Kylling: Hak nødderne groft og persillen fint og snit forårsløgene i tynde skiver. Riv skallen af appelsinen og pres saften henover. Læg kyllingebrysterne mellem 2 lag film og bank forsigtigt med fx en kagerulle til de er lige tykke over det hele. Rist nødderne i lidt af smørret til de er gyldne og tag dem af panden. Krydr kyllingebrysterne med salt og peber og steg dem gyldne i lidt smør ved middelhøj varme. Kom Cointreau, appelsinskal og -saft ved og lad det koge op. Kom resten af smørret, nødder, persille og forårsløg ved, varm hurtigt igennem og server straks.

Server retten med nye kogte kartofler og en god grøn salat til.

Kommentarer og forslag til opskriften