0

Kylling som saltimbocca med gorgonzolasauce og bagte cherrytomater

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Tomater: Klip tomaterne i små klaser med 3 i hver og læg dem på en bageplade. Blend 3 spsk. olie, 1 fed hvidløg, oregano (timian kan også bruges), salt og peber sammen til en glat masse og dryp det over tomaterne. Bag tomaterne i en 125 grader varm ovn i ca. 1 time (til de er let runkne og helt møre).

Kylling: Saltimbocca betyder "springer ind i munden". Dup kødet tørt og skær det i ½ cm tykke stykker med et skråt snit (som man ville gøre med koldrøget laks). Del skiverne fra hvert bryst i 3 portioner, krydr med salt og peber og fordel salviebladene oven på. Klip skinkeskiverne i stykker (så du har et antal, der passer til de portioner, du har lavet med kylling) og læg dem ovenpå salvien. Fæstn skinken til kødet med en tandstikker (du skal have tandstikkeren igennem først skinke - dernæst alle kyllingeskiverne - og til sidst igennem skinken igen, så hver portion holdes sammen af en tandstikker) og steg dem gyldne i lidt olie på en pande (2-3 min. på hver side). Tag kødet af varmen og hold det lunt under stanniol.

Sauce: Hæld vinen på panden, tilsæt 1 fed finthakket hvidløg og lad væden simre ind til halvdelen. Pisk fløden i og lad saucen koge op. Skru ned for varmen, vend gorgonzolaen i og rør til den er smeltet. Smag saucen til med salt og peber.

Server retten sammen med kartoffelbåde, dampede grønne asparges og en sprød grøn salat.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.