Tomater: Klip tomaterne i små klaser med 3 i hver og læg dem på en bageplade. Blend 3 spsk. olie, 1 fed hvidløg, oregano (timian kan også bruges), salt og peber sammen til en glat masse og dryp det over tomaterne. Bag tomaterne i en 125 grader varm ovn i ca. 1 time (til de er let runkne og helt møre).
Kylling: Saltimbocca betyder "springer ind i munden". Dup kødet tørt og skær det i ½ cm tykke stykker med et skråt snit (som man ville gøre med koldrøget laks). Del skiverne fra hvert bryst i 3 portioner, krydr med salt og peber og fordel salviebladene oven på. Klip skinkeskiverne i stykker (så du har et antal, der passer til de portioner, du har lavet med kylling) og læg dem ovenpå salvien. Fæstn skinken til kødet med en tandstikker (du skal have tandstikkeren igennem først skinke - dernæst alle kyllingeskiverne - og til sidst igennem skinken igen, så hver portion holdes sammen af en tandstikker) og steg dem gyldne i lidt olie på en pande (2-3 min. på hver side). Tag kødet af varmen og hold det lunt under stanniol.
Sauce: Hæld vinen på panden, tilsæt 1 fed finthakket hvidløg og lad væden simre ind til halvdelen. Pisk fløden i og lad saucen koge op. Skru ned for varmen, vend gorgonzolaen i og rør til den er smeltet. Smag saucen til med salt og peber.
Server retten sammen med kartoffelbåde, dampede grønne asparges og en sprød grøn salat.
Kommentarer og forslag til opskriften