0
Kylling Vindaloo med friskbagte naanbrød
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Indisk

Jeg har altid været draget af de krydrede og syrlige smage fra det indiske køkken, og vindaloo er en af de retter, jeg vender tilbage til igen og igen.

Oprindeligt stammer retten fra Goa, hvor portugisiske søfolk bragte en ret kaldet "vinha d’alhos" – kød i vin og hvidløg – med sig.

I Indien blev den forvandlet med chili, eddike og varme krydderier til det, vi i dag kender som vindaloo.

I denne version bruger jeg yoghurt og citron i marinaden, og serverer retten med hurtige naanbrød stegt på pande og en kølende klat yoghurt på toppen.

En nem, velsmagende og aromatisk ret, der bringer varme til både køkken og bord.

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Estimeret tidsforbrug: ca. 30 minutter
  • Forberedelse og marinering: ca. 10 min.

  • Tilberedning af vindaloo: ca. 15 min.

  • Luning af naan: ca. 5 min. (kan påbegyndes, mens saucen simrer)

  • Anretning: ca. 2-3 min.

1 min.
  • Find alle ingredienser og redskaber frem.

  • Skyl grøntsager, frugt og krydderurter.

  • Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og jordede grøntsager.

Forberedelse

  • Pil og riv ingefær fint.

  • Pil og finthak zittauerløg og hvidløg.

  • Pres saften fra citronen.

  • Skyl og pluk koriander – du må gerne lade de bløde stilke sidde på.

Ris

  • Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra.

Marinér kylling

  • Del kylling i mindre stykker, og kom dem i en skål.

  • Vend dem med vindaloo-krydderiblanding, citronsaft, yoghurt (gem 1/3), finthakket hvidløg og revet ingefær.

  • Lad det trække i køleskabet i 10 min.

Vindaloo

  • Skrab den overskydende marinade af kyllingen, og gem den til senere.

  • Brun kyllingestykkerne på skindsiden i en stegegryde eller dyb pande med lidt smør og neutral olie.

  • Tilsæt finthakket løg, og lad det simre ved middel varme, til løgene er klare og begynder at tage farve.

  • Tilsæt den gemte marinade og sautér i et par minutter.

  • Krydr med salt og sort peber.

  • Tilsæt flåede hakkede tomater, og lad retten simre ved lav varme i ca. 10 min., til kødet er gennemstegt.

  • Smag saucen til med salt og evt. en smule sukker.

Naan

  • Lun efter anvisning på pakken. Kom evt. en smule smeltet smør på, når de er varmet! 
30 min.
Anretning
  • Læg kylling og sauce på tallerkener eller i et fad.

  • Dryp med den sidste yoghurt.

  • Drys med friskplukket koriander.

  • Servér med de lune naanbrød og ris ved siden af.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vindaloo er en stærk karryblanding og også navnet på en populær sydindisk ret, der oftest laves med lam, kylling eller svinekød, der er inspireret af den portugisiske indflydelse i det sydvestlige Indien.

Vindaloo indeholder:

30% Spidskommen, 15% brun sennep, 15% koriander, 10% bukkehornsfrø, 10% sort peber, 5% laurbærblade, 5% chili, 5% kardemomme og 5% kanel.