0
Kylling Vindaloo med friskbagte naanbrød
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Indisk

 

Jeg har altid været draget af de krydrede og syrlige smage fra det indiske køkken, og vindaloo er en af de retter, jeg vender tilbage til igen og igen. Oprindeligt stammer retten fra Goa, hvor portugisiske søfolk bragte en ret kaldet "vinha d’alhos" – kød i vin og hvidløg – med sig. I Indien blev den forvandlet med chili, eddike og varme krydderier til det, vi i dag kender som vindaloo. I denne version bruger jeg yoghurt og citron i marinaden, og serverer retten med hurtige naanbrød stegt på pande og en kølende klat yoghurt på toppen. En nem, velsmagende og aromatisk ret, der bringer varme til både køkken og bord.

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Estimeret tidsforbrug: ca. 40 minutter
  • Forberedelse og marinering: ca. 10 min.

  • Tilberedning af vindaloo: ca. 30 min.

  • Stegning af naan: ca. 10 min. (kan påbegyndes mens saucen simrer)

  • Anretning: ca. 2-3 min.

1 min.

Forberedelse

  • Tag pizzadejen ud af køleskabet

  • Pil og riv ingefær fint.

  • Pil og finthak zittauerløg og hvidløg.

  • Pres saften fra citronen.

  • Skyl og pluk koriander – du må gerne lade de bløde stilke sidde på.

Marinér kylling

  • Kom kyllingelår i en skål.

  • Vend dem med vindaloo-krydderiblanding, citronsaft, yoghurt (gem 1/3), finthakket hvidløg og revet ingefær.

  • Lad det trække i køleskabet i 10 minutter.

Vindaloo

  • Skrab den overskydende marinade af kyllingen, og gem den til senere.

  • Brun kyllingestykkerne på skindsiden i en stegegryde eller dyb pande med lidt smør og neutral olie.

  • Tilsæt finthakket løg, og lad det simre ved middel varme, til løgene er klare og begynder at tage farve.

  • Tilsæt den gemte marinade og sautér i et par minutter.

  • Krydr med salt og sort peber.

  • Tilsæt flåede hakkede tomater, og lad retten simre ved lav varme i ca. 25 minutter, til kødet er gennemstegt.

  • Smag saucen til med salt og evt. en smule sukker.

Lyn-naan på pande

  • Rul eller tryk hver dejkugle ud på et godt melet bord til ca. 1 cm tykkelse.

  • Bank overskydende mel af, og pensl med lidt olie eller smeltet smør (ca. ½ spsk pr. person).

  • Steg naan-brødene ét ad gangen på en tør pande ved mediumhøj varme i ca. 2-3 minutter på hver side. Vend gerne flere gange.

  • Smør de varme naan med en klump smør, mens de er varme.

  • Drys med lidt flagesalt og naan-krydderiblanding.

  • Tip: Opbevar de færdige naan lune under et fugtigt viskestykke, mens du steger resten.

40 min.
Anretning
  • Læg kylling og sauce på tallerkener eller i et fad.

  • Dryp med den sidste yoghurt.

  • Drys med friskplukket koriander.

  • Servér med de lune naanbrød ved siden af.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vindaloo er en stærk karryblanding og også navnet på en populær sydindisk ret, der oftest laves med lam, kylling eller svinekød, der er inspireret af den portugisiske indflydelse i det sydvestlige Indien.

Vindaloo indeholder:

30% Spidskommen, 15% brun sennep, 15% koriander, 10% bukkehornsfrø, 10% sort peber, 5% laurbærblade, 5% chili, 5% kardemomme og 5% kanel.

Bonusinfo

Vores pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.