Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom byggen i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 15 min., til den er mør.
Skær kyllingen i stykker på ca. 2x2 cm., og krydr dem med salt. Gem kødet til senere.
Hak løg og hvidløg fint, og riv kålen fra stilken i mundrette stykker.
Kom løg, hvidløg og krydderiblanding i en gryde med 1/2 tsk. olie pr. person, og varm op ved middel varme. Steg grøntsagerne i ca. 5 min. under konstant omrøring, indtil løget er gyldent.
Dræn perlebyggen for vand, og tilsæt den til gryden sammen med passata og fløde.
Lad retten simre i ca. 10 min., indtil den er blevet cremet.
Kom kyllingekødet i, og lad den simre yderligere 5 min.
Smag retten til med salt, sukker og peber.
Sæt en pande over høj varme. Når den er rygende varm, steges kålen i 1/2 tsk. olie pr. person i ca. 3 min., indtil den har fået godt med farve og er blevet mør. Man kan med fordel stege kålen over flere omgange, hvis man laver mad til flere. Vend kålen med lidt eddike, salt og peber lige før servering.
Fordel karryretten i dybe tallerkener, og server kålen til.
Kundekommentarer ()