0
Butter chicken karrykerner med grønkål
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

perlebyg
1 min.
Kog byggen

Kom byggen i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 15 min., til den er mør.

kyllingebryst
3 min.
Krydr kyllingen

Skær kyllingen i stykker på ca. 2x2 cm., og krydr dem med salt. Gem kødet til senere.

løghvidløggrønkål
3 min.
Forbered grøntsagerne

Hak løg og hvidløg fint, og riv kålen fra stilken i mundrette stykker.

 

tomatpassatafløde 9%Murgh Makhani krydderi
10 min.
Rør karryretten sammen

Kom løg, hvidløg og krydderiblanding i en gryde med 1/2 tsk. olie pr. person, og varm op ved middel varme. Steg grøntsagerne i ca. 5 min. under konstant omrøring, indtil løget er gyldent. 

Dræn perlebyggen for vand, og tilsæt den til gryden sammen med passata og fløde.

Lad retten simre i ca. 10 min., indtil den er blevet cremet.

Kom kyllingekødet i, og lad den simre yderligere 5 min.

Smag retten til med salt, sukker og peber.

25 min.
Steg kålen

Sæt en pande over høj varme. Når den er rygende varm, steges kålen i 1/2 tsk. olie pr. person i ca. 3 min., indtil den har fået godt med farve og er blevet mør. Man kan med fordel stege kålen over flere omgange, hvis man laver mad til flere. Vend kålen med lidt eddike, salt og peber lige før servering.

30 min.
Anretning

Fordel karryretten i dybe tallerkener, og server kålen til.

Bonusinfo

Murgh Makhani (butter chicken) krydderi består af:
25% gurkemeje, 20% korianderfrø, 20% spidskommen, 15% kanel, 10% chili, 10% tørret ingefær

Næringsindhold pr. person:

Energi:
600 kcal
Fedt:
14,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,4 g
Kulhydrat:
60,4 g
heraf sukkerarter:
14,9 g
Kostfibre:
17,5 g
Protein:
42,7 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?