0
Kyllinge blanquette af Poulet noir

Kyllinge blanquette af Poulet noir

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kylling:

Del kyllingen i 10-12 stykker (2 x lår, 2 x overlår, 2 vinger samt 4-6 stykker bryst) Gem skrog og vingespidser til fond*

Vend kyllingestykkerne med lidt salt og peber og vend dem derefter i hvedemel, brun dem af i en stor stegegryde i lidt smør og olie. Kog kyllin¬gestykkerne møre i kyllingefonden i ca. 20-25 minutter.

Tag kødet op af fonden (hold dem lune tildækket)

Grøntsager:

Ordn blomkål, broccoli og courgetter og skær dem i passende stykker kog dem i hønsefonden indtil der stadig med bid i dem. Bælg ærterne og gem dem.

Kyllingefond:

Kyllingeskrog og vingespidser

2 1/2 dl hvidvin

Gulerod, porre, løg, selleri, timian, laur¬bærblade, persillestilke

Kog en fond på de nævnte ingredienser lad den koge ca. 1 time og trække i 1 time. Sigt fonden.

Sauce blanquette:

Lav en "blond roux" AKA en smørbolle som er en lys opbagning på 75 g smør og 50 g hvedemel, bag igennem og tilsæt den varme fond under piskning.

Kog saucen igennem og tilsæt piskefløden. Kog atter godt igennem og smag til med salt og hvid peber. Tilsæt de bælgede ærter og lad dem koge igennem i saucen 1 minut. Tilsæt nu kyllingestykkerne og grønsagerne og varm dem forsigtigt igennem i saucen, mens du vender forsigtigt rundt. Drys med hakket bredbladet persille og server straks.

Server med nykogte kartofler og godt brød + evt. en grøn salat.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?