0

Kyllingebryst a la Cordon Bleu med parmaskinke, tallegio og pesto og sprød tomat-peberfrugtsalsa med chili og basilikum

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Salsa: Skær tomater og rensede snackpebre i ensartede små tern. Pil rødløget og hak det fint. Hak renset chili og og pillet hvidløg meget fint. Pluk basilikummen og snit dem i fine tynde strimler. Vend det hele sammen med balsamico, 3 spsk. olie, salt og peber. Lad salsaen trække på køkkenbordet 10 min. og smag til.

Kød: Læg kyllingebrysterne fladt på skærebrættet, placer en hånd ovenpå og skær en meget dyb og bred lomme horisontalt ind i brysterne. Skær tallegioen i 4 tykke skiver og skær skorperne af. Smør 1 tsk. pesto ud på hver skive ost og fold en skive skinke sammen om det hele. ”Stop” pakkerne godt ind i lommerne op kyllingebrysterne og luk dem grundigt til med en tandstikker eller kødnål. Pisk æggene sammen i en dyb tallerken. Rør mel, salt og peber sammen i en anden dyb tallerken og kom rasp i en tredje. Vend de fyldte bryster i mel, dernæst æg og til sidst i rasp. Lad dem hvile 10 min. og steg dem møre og gyldne i smør på panden, 5-6 min. på hver side.

Server fx med en cremet pastasalat, sprød grøn salat og godt italiensk brød til.

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?