0

Kyllingebryst Dijon med små kartofler vendt i smør og estragon

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kylling: Rens forårsløgene og skær dem i tynde skiver. Soigner skalotteløg og hvidløg og hak dem fint (de skal holdes adskilt). Dup kødstykkerne tørre, bank dem let mellem 2 stykker madfilm til tykkelsen er mere ensartet over hele kødstykket (ca. 1½ cm tyk) og krydr med salt og peber. Varm lidt olie op på en pande, brun kødstykkerne på begge sider og tag dem af panden. Tilsæt lidt ekstra olie og sauter forårsløg og skalotteløg møre ved middel varme. Tilsæt hvidløg, sauter i yderligere 2 min. og rør så hønsefond, hvidvin og dijonsennep i. Bring det hele i kog, læg kødstykkerne i og lad det simre under låg i 10-15 min. til kødet er mørt. Tag igen kødet op af panden og hold det varmt under stanniol og et viskestykke. Kog saucen ind til den er tyk og cremet, pisk 1 spsk. smør i og smag til med sennep, salt og peber. Fordel saucen over kødet og server.

Kartofler: Skrub kartoflerne godt og kog dem møre i velsaltet vand. Pluk imens estragonen og hak bladene fint. Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem dampe tørre. Tilsæt 2 spsk. smør, hakket estragon og 2 nip (flage)salt og ryst gryden godt. Server straks.

Server sammen med en sprød og fyldig grøn salat med æbler og rødløg samt friskbagt baguette.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?