0
Kyllingebryst i cremet tandoori med bulgur

Kyllingebryst i cremet tandoori med bulgur

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fjerkræ
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kyllingebryst uden skindsquashhvidløgløgtandoori masalaflåede og hakkede tomaterkokosmælk
1 min.
Kylling i cremet tandoori

Steg kyllingebrysterne i olivenolie på en varm pande i ca. 5-6 min. på hver side, til de er gennemstegte. Krydr med salt og peber, og tag dem af panden. 

Snit løg i slanke både, og skær hvidløg i tynde skiver. Sautér begge dele i en varm sauterpande (det skal ikke tage farve).

Drys løgene med tandoori krydderi, og kom hakkede tomater og kokosmælk på. Krydr saucen med salt, og lad den koge i ca. 10 min. 

Skær squash i skiver, steg dem kort på panden fra kyllingen, og krydr med salt. 

Kom kylling og squash i saucen, og lad det hele simre sammen i 10-15 min.

Smag til med salt og peber inden servering. 

 

 

bulgurcitronporrerbredbladet persille
10 min.
Bulgur

Kom bulgur i en kasserolle, og tilsæt 1,5 dl kogende vand pr. 125 g bulgur.

Snit porre fint, kom den med i kasserollen, tilsæt 2-3 spsk. olivenolie, og kog det hele op. Sluk og lad bulgur og porre trække under låg i 10 min. Smag til med salt. 

Skær citronen i skiver, og hak persillen.

25 min.
Anretning


Anret bulgur med kylling og sauce, top med persille, og servér straks med citronskiver til. 

Bonusinfo

Tandoori masala anvendes til fx tandoori kylling, en ret hvor kyllingen er dækket med en blanding af almindelig yoghurt, salt og tandoori masala. Kyllingen steges derefter i ovnen ved meget høj varme. Kylling lavet på denne måde har en rosa ydre og en velsmagende aroma. Man kan også med fordel bruge fisk eller paneer med tandoori. 

Tandoori Masala indeholder:

Spidskommen, koriander, nelliker, kanel, ingefær, hvidløgspulver, chili, gurkemeje og muskatnød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?