0
Kyllingebryst i flødesovs med spinat og rosmarin

Kyllingebryst i flødesovs med spinat og rosmarin

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

gulerodløg
5 min.
Forbered grøntsagerne

Skær løget og gulerødderne i mundrette stykker.

kyllingebryst
10 min.
Steg kyllingen

Varm en gryde op ved høj varme.

Skær kødet stykker på ca. 2x2 cm, og vend stykkerne med 1/2 spsk. hvedemel pr. person.

Steg kødet i 1 spsk. olie pr. person, indtil det får godt med farve på to sider.

Skru ned for varmen, og tag kødet op af gryden. Kom grøntsagerne i gryden, og steg dem i 5 min. under omrøring. 

fløde 9%rosmarinspinat
20 min.
Rør sovsen

Kom spinat og rosmarin i gryden, og rør godt rundt. Kom låg på, og lad det dampe et par minutter, så spinaten falder sammen.

Kom kylling og fløde i gryden, og lad sovsen simre ved lav varme, indtil den bliver cremet.

Smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér kyllingeretten med kartofler.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
567 kcal
Fedt:
23 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,5 g
Kulhydrat:
48,1 g
heraf sukkerarter:
13,4 g
Kostfibre:
8,5 g
Protein:
36 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?