Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær glaskålen i ca. 1x1 cm tern.
Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.
Hæld 1/2 tsk. sukker pr. person i en skål og smelt med 1/2 spsk. kogende vand pr. person.
Tilsæt finterevet hvidløg, limesaft og fiskesaucen.
Varm en pande op ved høj varme. Skær kødet i mundrette stykker og steg den i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 2 min. på to sider, indtil køde er gennemstegt. Skru ned for varmen og tilsæt srirachaen (pas på med mængden - den er stærk) og glaser kødet i sovsen.
Sluk for panden og krydr kødet med salt og peber.
Kog nudlerne som angivet på pakken.
Anret nudlerne i et fad med kødet, glaskålen, mandlerne og vinaigretten henover.
Thaibasilikum ligner lidt almindelig basilikum i udseende og til dels smag, men den er noget mere spids i bladene. Den smager let sødligt, er krydret med noter af peber. Thaibasilikum er fantastisk smagsgiver i det asiatiske køkken og er nærmest uundværlig i fx thailandske retter med kokosmælk.
Kommentarer og forslag til opskriften