0

Kotelet i frisk thai salat med glaskål og thai basilikum

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

glaskål
1 min.
Skær glaskålen

Skær glaskålen i ca. 1x1 cm tern.

mandler
10 min.
Rist mandlerne

Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.

hvidløglimenam pla (fiskesauce)
15 min.
Rør vinaigretten

Hæld 1/2 tsk. sukker pr. person i en skål og smelt med 1/2 spsk. kogende vand pr. person.

Tilsæt finterevet hvidløg, limesaft og fiskesaucen.

kotelet af grissriracha sauce
20 min.
Steg kødet

Varm en pande op ved høj varme. Skær kødet i mundrette stykker og steg den i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 2 min. på to sider, indtil køde er gennemstegt. Skru ned for varmen og tilsæt srirachaen (pas på med mængden - den er stærk) og glaser kødet i sovsen. 

Sluk for panden og krydr kødet med salt og peber.

nudler, boghvede
25 min.
Kog nudlerne

Kog nudlerne som angivet på pakken.

30 min.
Anretning

Anret nudlerne i et fad med kødet, glaskålen, mandlerne og vinaigretten henover.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Thaibasilikum ligner lidt almindelig basilikum i udseende og til dels smag, men den er noget mere spids i bladene. Den smager let sødligt, er krydret med noter af peber. Thaibasilikum er fantastisk smagsgiver i det asiatiske køkken og er nærmest uundværlig i fx thailandske retter med kokosmælk.