0
Kyllingebryst i frisk vintersalat med endive og appelsin

Kyllingebryst i frisk vintersalat med endive og appelsin

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

gulerod
1 min.
Bag gulerødderne

Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær gulerødderne i ca. 1 cm tykke skiver og overfør til bagepladen.

Vend med 1 tsk. olie pr. person, krydr med salt og peber og bag i ca. 20 min., indtil gulerødderne er blevet møre og gyldne.

hasselnøddekerner
5 min.
Rist nødderne

Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.

kyllingebryst
10 min.
Steg kyllingen

Kom 1 tsk olie pr. person på panden og steg kyllingen ved middelhøj varme, indtil den får godt med farve på begge sider, og lige netop bliver gennemstegt.

creme frisk 9%gulerod
15 min.
Rør dressingen

Riv osten ned i en skål og rør det sammen med creme frisken.

Smages til med salt og peber.

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
20 min.
Lun bollerne

Lun bollerne i ovnen som angivet på pakken.

endiveappelsin
25 min.
Forbered salaten

Pil bladene fra stokken på salaten og anret på fad sammen med appelsinen der skæres i mundrette stykker.

30 min.
Anretning

Skær kyllingen i skiver og krydr godt med salt og peber. Anret henover salaten med de bagte gulerødder, nødderne og top med dressingen. Servér brødet til.

Bonusinfo

Bavnhøj osten er fremstillet af komælk. De økologiske landmænd som har køerne græssende i det Midtjyske er meget påpasselige med deres køer. De skal ud i naturen og spise frisk græs for at mælken kan blive så rig på smag som mulig i denne faste ost. Det økologiske mejeri har ostemesteren Bjarne som sikrer at fremstillingen foretages efter de bedste håndværks principper. Når osten er saltet og formodnet på mejeriet færdigmodnes den på GRAND fromages affinageri. Osten har en fin rund smag, med noter fra lagringen.

Velegnet som smagsforstærker og gratinering af fisk, grøntsager og kartofler, samt i salater.

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
572 kcal
Fedt:
21,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,7 g
Kulhydrat:
48 g
heraf sukkerarter:
14,7 g
Kostfibre:
8,5 g
Protein:
40,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?