
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.
Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.
Varm en gryde op ved middelhøj varme. Steg kyllingen i 1 tsk. olie pr. person i ca. 5 min. på en side, indtil det har fået godt med farve på en side. Det behøver ikke være gennemstegt.
Skær grøntsagerne i mundrette stykker. Når kyllingen er stegt på den ene side, overføres den til en tallerken. Kom grøntsagerne i gryden og steg dem i ca. 15 min. under jævnlig omrøing, indtil de får lidt farve.
Bland 1/2 spsk. olivenolie, 1/2 spsk. balsamico og ½ tsk. sennep pr. person, og lidt salt og peber i en stor skål.
Pil bladene fra stokken på salaten i mundrette stykker og vend dem grundigt med vinaigretten. Smag til med balsamico, salt og peber.
Skær kyllingen i skiver og kom den tilbage i gryden ved middel varme sammen med 1 tsk. hvedemel pr. person. Rør det godt rundt og hæld fløden i.
Lad det simre, indtil sovsen bliver cremet og tilsæt evt. lidt vand, hvis det bliver for tykt.
Smag sovsen til med salt og peber.
Servér kyllingeretten med kartoflerne og salaten.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften