Chermoula er en krydderiblanding og marinade, der stammer fra Nordafrika, især Marokko, Algeriet og Tunesien.
Den bruges traditionelt til at krydre fisk og skaldyr, men den kan også anvendes til kød eller grøntsager.
Chermoula indeholder typisk en blanding af friske urter som koriander og persille, sammen med hvidløg, olivenolie, citronsaft eller eddike samt en række krydderier som spidskommen, paprika og chili.
Den præcise opskrift på chermoula varierer fra region til region og fra husstand til husstand, og det giver mulighed for personlig tilpasning af smagen.
Den tilføjer en rig og krydret smag, er en vigtig del af det nordafrikanske køkken, og tilfører både smagsdybde og friskhed til måltiderne.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tag pizzadejen ud af køleskabet 1/2 time før brug.
Pluk og hak persille groft, og brug også gerne den bløde del af stilkene.
Mos det hele i en morter med hvidløg, revet citronskal og halvdelen af krydderiblandingen, og rør med ca. 2 spsk. god olivenolie og 1/4 tsk. citronsaft pr. pers. Smag til med salt.
Del hver dejkugle i 4 stykker, og rul dem ud i lige knap 0,5 cm tykkelse på et godt melet bord. Bank overskydende mel af, og pensl dejen med god olivenolie.
Bag/steg brødene 1 af gangen på en tør pande ved medium høj varme i 3-4 min. på hver side. Drys med lidt god flagesalt, og dryp evt. med lidt olivenolie.
NB. Brødene kan også bages i en meget varm ovn (250 grader) og gerne direkte på en bagesten eller -stål.
Kog bulgur i rigeligt vand i 10 min., og dræn og afkøl den let i en sigte.
Skær agurk og tomater i små stykker, og vend dem i den afkølede bulgur.
Rør ca. halvdelen af den færdige chermoula i bulgursalaten, og smag til med salt og peber.
Krydr kyllingen med den sidste del af krydderiblandingen samt salt og peber, og brun den af på en meget varm pande i lidt neutral olie.
Når den er godt gylden på begge sider, skrues ned på lavt blus, og der kommes et par klumper smør på panden.
Drypsteg i ca. 2-3 min., til kyllingen netop er gennemstegt.
Som vist på billedet.
Skær kyllingen i tynde skiver, og servér det sidste af den færdige chermoula dertil.
Vores pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
Cermoula krydderiblanding består af: sød papirka, spidskommen, korianderfrø, sort peber, citronskal, cayenne
Kundekommentarer ()