Kylling: Hak skalotteløg og hvidløg fint, skyl spinaten godt og slyng den tør. Sauter de to slags løg i lidt olie til de er klare. Kom spinaten ved, krydr med salt og peber og sauter videre til spinaten er faldet sammen og al væde kogt væk. Skær emmentaleren i skiver, hak olivenerne groft og skær de soltørrede tomaterne i strimler. Skær en dyb lomme i hvert kyllingebryst og fordel spinat, ost, oliven og tomater deri. Luk til så tæt som muligt og fæstn med kødnåle (eller tandstikkere af træ). Rør 3 spsk. olie med oregano, revet citronskal, salt og peber. Vend kyllingebrysterne i krydderolien, læg dem i et ovnfast fad og sæt dem i en 200 grader varm ovn i 15-20 min. (afhængig af tykkelse). Dæk brysterne med stanniol og et håndklæde og lad dem hvile 10 min. Skær dem i skiver lige inden servering.
Pasta: Rist parmaskinken sprød og gylden i den 200 grader varme ovn (det tager ca. 10 min.), og lad dem køle af. Halver cherrytomaterne og rist pinjekernerne. Kog pastaen som anvist på pakken, hæld vandet fra og vend straks med tomater, pinjekerner, pesto, 2 spsk. olie og et nip salt. Anret i en skål og drys med letknust parmaskinke. Server straks!
Giv gerne godt italiensk brød og en sprød grøn salat med balsamicovinaigrette til.
Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.
Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.
Kommentarer og forslag til opskriften