0
Kyllingebryst med hasselback beder, bløde løg og tzatziki

Kyllingebryst med hasselback beder, bløde løg og tzatziki

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Farvede beder
1 min.
Bag hasselback-bederne

Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.

Skær bederne i tynde skiver på den korte led, men kun ca. 2/3 igennem. Man kan lægge beden mellem skafterne på to grydeskeer som ”pude”, hvis man vil undgå at skære hele vejen igennem. 

Overfør bederne til en bradepande, der er dækket med bagepapir, og vend dem med lidt olie og salt. Bag bederne i ca. 25 min., indtil de har fået godt med farve og er blevet møre.

bagekartofler
10 min.
Bag kartoflerne

Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær kartoflerne ud i grove stykker. Spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt. Bag kartoflerne sammen med hele løg i ca. 20 min., indtil kartoflerne har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i dem undervejs for en jævn stegning. 

kyllingebryst uden skind
20 min.
Steg kyllingen

Varm en pande op ved middelhøj varme. 

Steg kyllingen i 1/2 spsk. olie i ca. 2 min. på hver side, indtil den har fået godt med farve og kun lige netop er gennemstegt.

Skær kødet i tykke skiver lige før servering, vend det godt rundt i saften fra kyllingen, og krydr med salt og peber.

agurkhvidløgyoghurt naturel 0,5%
25 min.
Lav tzatzikien

Riv agurken på den grove side af et rivejern og hvidløget på den fine. Kom begge dele i en skål sammen med yoghurten. Rør det godt rundt, og smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér kødet med kartofler, hasselback-beder, løg og tzatziki.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
590 kcal
Fedt:
21,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,2 g
Kulhydrat:
63,1 g
heraf sukkerarter:
12,9 g
Kostfibre:
4,6 g
Protein:
34,5 g