Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.
Skær kartoflerne i stave, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.
Hak kålen i så tynde strimler som muligt. Ordn granatæble: Skær forsigtigt toppen af granatæblets skal. Tjek, hvor de hvide hinder sidder, og skær forsigtigt ned igennem dem alle, lidt ligesom når du skærer et almindeligt æble i både. Træk nu “bådene” til side, og fjern de hvide hinder. Fjern evt. fastsiddende kerner med fingrene, indtil skrællen er helt tom. Hvis du vil undgå, at saften sprøjter til alle sider, kan du fjerne kernerne, mens du holder frugten nede i en skål med vand. Overfør kål og granatæblekerner til en stor skål, og vend med citronsaft, salt, peber og 1/2 spsk. olivenolie pr. person. Knug kålen godt, så det hele bliver grundigt marineret.
Varm en pande op ved middelhøj varme.
Steg kyllingen i 1/2 spsk. olie pr. pers. i ca. 3 min. på hver side, indtil den har fået godt med farve. Kom 1/2 spsk. smør pr. person på panden, og lad det bruse op i et minuts tid. Sluk for panden, overfør kyllingen til et fad, og krydr godt med salt og peber.
Tilsæt 1/2 tsk. sukker og 1/2 spsk. eddike pr. person til smørret i panden, overfør det til kålsalaten, og vend det godt rundt igen.
Servér kyllingen med kartoflerne og kålsalaten.
Kommentarer og forslag til opskriften