Dagens opskrift tager måske lidt mere end 30 min. at lave. Det afhænger lidt af dit græskar (hvor hurtig du skærer det, og hvor tykke skiver). Til gengæld passer det meste af retten sig selv, så håber på tilgivelse.
Du kan sagtens pandestege kyllingen, i stedet for at bage den. Men jeg kan lide den bagt, og det er nemt at overskue, når ovnen alligevel er i gang.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 220 grader, gerne varmluft.
Skrub eller skyl græskarret, og flæk det på midten. Tag kernerne ud med en ske, og kassér dem. Skær græskarret i slanke både.
Læg græskarbådene i ét lag på en bageplade (evt. på bagepapir). Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og bag dem i ca. 25-30 min., eller til det er mørt og lækkert.
Skyl linserne, kom dem i en gryde med vand (uden salt), og kog dem i ca. 10-15 min., til de er møre. Sigt vandet fra, og salt dem imens de er varme.
Læg kyllingen i en bradepande, og sæt den i ovnen ved siden af den halvbagte græskar. Top med lidt olivenolie og evt. smør, og krydr med salt og peber. Bag dem i ovnen i ca. 20 min., eller til de er gennembagte og møre.
Skær tomaterne i halve eller kvarte.
Sigt og skyl kikærterne, og blend dem i en foodprocessor eller lign. med tahin, hummus krydderi, lidt olivenolie, lidt koldt vand og citronsaft efter smag. Krydr med salt.
Anret hummus i en skål, drysset med en smule spicy nigella og dryppet med olivenolie.
Vend linser med tomat og de bagte græskar, og krydr med salt, peber, lidt olivenolie og lys eddike.
Anret græskarsalaten på et fad eller tallerkener, og servér med kylling og hummus. Drys evt. med lidt mere spicy nigella.
Hummuskrydderi indeholder: 75% spidskommen, 10% sort peber, 10% sød paprika, 5% chili.
Spicy nigella & sesam indeholder:
33% nigellafrø, 33% hvid sesamfrø og 33% tørret chiliflager
Kommentarer og forslag til opskriften