0
Kyllingebryst med rødbederisotto, citron & mascarpone fra la Treccia

Kyllingebryst med rødbederisotto, citron & mascarpone fra la Treccia

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

skalotteløghvidløgcitrontimianArborio risottoris
1 min.
Forberedelse

Hak hvidløgene fint. Pluk og hak citrontimian (gem lidt til pynt). Hak skalotteløgene fint. Skræl rødbederne grundigt, skær dem i små tern, og skyl dem grundigt. Skyl risene grundigt i flere hold koldt vand, og dræn dem.

Arborio risottorisrødbederskalotteløghvidløgcitrontimianmascarpone fra la Treccia
10 min.
Rødbederisotto

Sautér hakket citrontimian (gem lidt til pynt), hvidløg og skalotteløg i en gryde i lidt olivenolie og smør, til løgene er klare, uden at de tager farve. Krydr med salt og peber. Hæld de skyllede ris i gryden, og sautér dem i 1-2 min., til de også er klare. Tilsæt rødbederne, og lad dem sautere med i et par min. (Tilsæt evt. 1-2 dl hvidvin eller æblemost og kog ind til det halve, hvis du har, ellers duer det fint uden). Dæk herefter risene med kogende vand, og kog videre, mens du hele tiden rører i risene. Tilsæt løbende mere vand, og fortsæt til risene er møre, men stadig har bid (ca. 12-15 min.). Det er vigtigt, at du rører undervejs, ellers brænder risene på. Vend mascarponen i risottoen, og rør rundt, til den når op til lige under kogepunktet. Sluk for varmen. Riv parmesan fint og tilsæt sammen med et par klumper smør, og rør det godt rundt i risottoen (herefter må risottoen IKKE koge). Smag til med salt, peber og lidt citronsaft. 

Hopballe Mølle kylling, bryst med skind
20 min.
Kylling
Brun kyllingebrystet (se video ovenover) med skindsiden nedad på en medium varm pande i lidt neutral olie. Når skindet er sprødt og gyldent, vendes kødet, og brunes  grundigt på den anden side. Krydr med salt og peber, og kom evt. et par klumper smør ved. Steg til kyllingen netop er gennemstegt! Lad det trække et lunt sted i 4-5 min.
citroncitrontimian
40 min.
Anretning

Anret som vist på billedet. Riv lidt citronskal over, og pynt med det sidste citrontimian.

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Mascarpone er den vigtigste ingrediens til den klassiske italienske dessert tiramisú. Denne mascarpone indeholder 53 % fedt i tørstof, så den kan godt opvarmes. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?