Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kog kartoflerne i godt saltet vand, til de er møre, og dræn dem derefter i en sigte.
Tænd ovnen på 225 grader, varmluft.
Sæt en eller to bageplader med bagepapir ind i ovnen, så de er godt varme, når kartoflerne skal bages.
Når kartoflerne har dampet af, kommes de over på bagepladerne, og hver enkelt kartoffel får et tryk med bunden af en lille gryde/skål med flad bund (kom evt. et lille stykke bagepapir eller madpakkepapir imellem gryde og kartoffel, når du trykker). Kartoflerne skal være omkring 0,5-1 cm tykke efter de har fået trykket. Sørg for, at der er lidt afstand imellem dem.
Dryp med god olivenolie, og krydr med salt.
Bag kartoflerne i ca. 20 min., til de er gyldne og sprøde, og åbn lågen et par gange undervejs, for at lukke damp/fugtighed ud.
Skyl peberfrugterne, og skær den i tynde strimler.
Pil rødløg og 1 fed hvidløg pr. pers., og snit begge dele, så fint du kan. Skær dem evt. på et mandolinjern. Skær den lyse del af forårsløg i tynde skiver (gem de grønne toppe til pynt).
Kom rigeligt olivenolie på en pande, og varm den op til medium varme sammen med de fintsnittede hvidløg. Når de så småt begynder at afgive duften af ristede hvidløg og bliver lysebrune, tilsættes rødløg og peberfrugt.
Sautér ved medium varme, mens du vender ofte i et par min. Tilsæt 1 spsk. sukker og 2 spsk. rødvinseddike pr. pers., du laver mad til, og lad det koge ind, så peberfrugterne nærmest glaseres af sukker og eddike.
Når det er glaseret færdigt, krydres med salt og peber, og det hele vendes med den lyse del af forårsløgene.
Som vist på billedet. Drys med de grønne forårsløgstoppe, der er snittet fint.
Kundekommentarer ()