Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Estimeret tidsforbrug
Ca. 45 minutter i alt, hvor flere elementer kan laves samtidig:
Forberedelse og kogning af kartofler: 18-20 min
Relish og stegning af kylling: 20–25 min
Anretning: 2–3 min
Forberedelse
Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skyl grøntsager, frugt og krydderurter.
Vask hænder og redskaber efter håndtering af rå fisk, kød og jordede grøntsager.
Smashed potatoes
Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
Kog små kartofler i godt saltet vand, til de er møre. Dræn og lad dampe af.
Sæt en eller to bageplader med bagepapir i ovnen, så de er varme, når kartoflerne skal bages.
Læg kartoflerne på de varme plader, og tryk dem flade (0,5–1 cm) med bunden af en gryde/skål – evt. med papir imellem.
Dryp med olivenolie og drys med krydderiblandingen og salt.
Bag i ca. 20 minutter, til de er sprøde og gyldne. Åbn ovnlågen et par gange undervejs for at slippe damp ud.
Rødløgs-peberfrugtrelish
Skær røde peberfrugter i tynde strimler.
Pil rødløg og hvidløg (0,5 fed pr. person), og snit begge dele fint – evt. på mandolinjern.
Skær den lyse del af forårsløg i tynde skiver (gem de grønne toppe til pynt).
Varm rigeligt olivenolie op på en pande ved medium varme.
Tilsæt hvidløg, og steg til det dufter og er let lysebrunt.
Kom rødløg og peberfrugt på, og sauter et par minutter.
Tilsæt 1 spsk. sukker og 2 spsk. rødvinseddike pr. person, og lad det koge ind, så peberfrugterne glaseres.
Smag til med salt og peber, og vend til sidst de lyse forårsløg i.
Kylling
Del hvert kyllingebryst i 3–4 stykker.
Pres hvidløg, og bland det med lidt salt, peber, olivenolie og en smule honning eller sukker til en marinade.
Vend kyllingestykkerne i marinaden, og lad trække et par minutter.
Klem det meste af marinaden af (gem den til senere), og vend kyllingestykkerne i hvedemel.
Steg kyllingen på en varm pande i neutral olie, til den er gylden og netop gennemstegt. Krydr med salt og peber.
Kom marinaden på panden sammen med en generøs klat smør lige før kyllingen er færdig, og dryp smørret over kyllingen i ca. 1 minut.
Anret kylling, smashed potatoes og rødløgs-peberfrugtrelish på tallerkener.
Drys med de grønne toppe af forårsløg.
Vend stegesmørret fra kyllingen i relish’en inden servering.
Tips til at peppe retten op / bruge rester
Brug eventuelle rester af kylling og relish i en sandwich dagen efter.
Smashed potatoes kan varmes sprøde igen i ovnen eller bruges i en omelet.
Tilsæt et drys chili eller friskhakket koriander, hvis du vil give retten et lille pift.
Stegt kartoffel krydderi indeholder:
30% paprika, 15% hvidløgspulver, 10% løgpulver, 10% rosmarin, 10% persille, 10% timian, 10% sort peber, 5% chipotle chili
Kommentarer og forslag til opskriften