0
Stegt kylling med smashed potatoes og rødløgs-peberfrugtrelish

Stegt kylling med smashed potatoes og rødløgs-peberfrugtrelish

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje

Estimeret tidsforbrug
Ca. 45 minutter i alt, hvor flere elementer kan laves samtidig:

  • Forberedelse og kogning af kartofler: 18-20 min.

  • Relish og stegning af kylling: 20–25 min.

  • Anretning: 2–3 min.

Forberedelse

  • Find alle ingredienser og redskaber frem.

  • Skyl grøntsager, frugt og krydderurter.

  • Vask hænder og redskaber efter håndtering af rå fisk, kød og jordede grøntsager.

 Smashed potatoes

  • Tænd ovnen på 225 grader varmluft.

  • Kog små kartofler i godt saltet vand, til de er møre. Dræn, og lad dem dampe af.

  • Sæt en eller to bageplader med bagepapir i ovnen, så de er varme, når kartoflerne skal bages.

  • Læg kartoflerne på de varme plader, og tryk dem flade (0,5–1 cm) med bunden af en gryde/skål – evt. med papir imellem.

  • Dryp med olivenolie, og drys med krydderiblandingen og salt.

  • Bag i ca. 20 min., til de er sprøde og gyldne. Åbn ovnlågen et par gange undervejs, for at slippe damp ud.

Rødløgs-peberfrugtrelish

  • Skær de røde peberfrugter i tynde strimler.

  • Pil rødløg og hvidløg (0,5 fed pr. pers.), og snit begge dele fint – evt. på mandolinjern.

  • Skær den lyse del af forårsløg i tynde skiver (gem de grønne toppe til pynt).

  • Varm rigeligt olivenolie op på en pande ved medium varme.

  • Tilsæt hvidløg, og steg til det dufter, og er let lysebrunt.

  • Kom rødløg og peberfrugt på, og sautér et par minutter.

  • Tilsæt 1 spsk. sukker og 2 spsk. rødvinseddike pr. pers., og lad det koge ind, så peberfrugterne glaseres.

  • Smag til med salt og peber, og vend til sidst de lyse forårsløg i.

Kylling

  • Del hvert kyllingebryst i 3–4 stykker.

  • Pres resten af hvidløget, og bland det med lidt salt, peber, olivenolie og en smule honning eller sukker til en marinade.

  • Vend kyllingestykkerne i marinaden, og lad dem trække et par minutter.

  • Klem det meste af marinaden af (gem den til senere), og vend kyllingestykkerne i hvedemel.

  • Steg kyllingen på en varm pande i neutral olie, til den er gylden og netop gennemstegt. Krydr med salt og peber.

  • Kom marinaden på panden sammen med en generøs klat smør lige før kyllingen er færdig, og dryp smørret over kyllingen i ca. 1 minut.

45 min.
Anretning
  • Anret kylling, smashed potatoes og rødløgs-peberfrugtrelish på tallerkener.

  • Drys med de grønne toppe af forårsløg.

  • Vend stegesmørret fra kyllingen i relish’en inden servering.

Tips til at peppe retten op / bruge rester

  • Brug eventuelle rester af kylling og relish i en sandwich dagen efter.

  • Smashed potatoes kan varmes sprøde igen i ovnen, eller bruges i en omelet.

  • Tilsæt et drys chili eller friskhakket koriander, hvis du vil give retten et lille pift.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Stegt kartoffel krydderi indeholder:

30% paprika, 15% hvidløgspulver, 10% løgpulver, 10% rosmarin, 10% persille, 10% timian, 10% sort peber, 5% chipotle chili