0

Kyllingebryst med soltørret tomatfyld og perlebygsrisotto med blomkål, parmesan og krydderurter

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Perlebygsrisotto: Hak skalotteløg og 1 fed hvidløg helt fint og sauter dem i olie til de er klare. Skyl perlebyggen under koldt vand, dryp af og kom dem i gryden - rist dem med i 2 min. Tilsæt hvidvinen og lad det simre til vinen er helt optaget. Tilsæt 2½ dl fond, krydr med salt og peber og kog det i 7-8 min. under låg. Sluk for varmen og lad kornene trække i ca. 10 min. til de er møre. Riv imens blomkålen groft på rivejernet og hak krydderurterne (fx persille, estragon, dild og purløg) fint. Vend blomkål, urter, 75 g mascarpone og parmesan i gryden, læg igen låg på og lad det trække i 5 min. Smag til med salt og peber og server straks.

Kylling: Læg kødet fladt på et skærebræt, placer en hånd ovenpå og skær en meget dyb og bred lomme horisontalt ind i kødstykkerne. Fyld: Kom soltørrede tomater, 2 fed hvidløg, brød, æg, 125 g mascarpone, basilikum, salt og peber i en foodprocessor og kør det til en grov, let cremet konsistens. Kom fyldet ind i lommerne på kødet og luk til med kødnåle eller tandstikkere. Brun dem på begge sider i lidt olie på en pande og læg dem i et ovnfast fad. Tilsæt 1½ dl fond og fløden, dæk til med stanniol og bag i en 200 grader varm ovn i 5-8 min. til kødet er gennemstegt. Smag saucen til og jævn evt. med lidt maizena.

Server sammen med en sprød grøn salat og groft brød.

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?