0
Kyllingebryst med sprødt skind, lune løg og squash og linsesalat

Kyllingebryst med sprødt skind, lune løg og squash og linsesalat

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fjerkræ

Skyl linserne inden brug. De skal bare koge i rigeligt vand og så afdryppes inden brug. Undlad at salte, det forlænger kogeriden markant. 

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
belugalinservalnøddekernerHopballe Mølle kylling, bryst med skind
1 min.
Linser, nødder og kylling

Skyl linserne og kog dem i rigetligt usaltet i 15-20 min, til de er møre. Afdryp. 

Rist valnødderne i 1-2 min. på en tør, varm pande. Lad dem køle lidt og hak dem groft.

Tør panden af og kom olivenolie på. Steg kyllingebrysterne i ca. 15 min. eller til de er gennemstegte. Krydr dem med salt.

løghvidløgsquashdijon sennepporreæblerhjertesalat
8 min.
Bløde løg

Skær imens løgene i både, hvidløg i tynde skiver og squashen i tern. Steg det hele i olivenolie på en ny pande, eller brug panden fra kyllingen. Steg i 10-14 min. Krydr med salt. 

Rør en dressing af sennep, 1 spsk. flydende honning, 2 spsk. eddike og 2 spsk. olivenolie pr. 2 personer.

Snit porre i tynde skiver. Skyl den gerne igen. Skær æble i tern og pluk salaten.  

21 min.
Anretning

Vend linser, porre, æble og valnødder med dressingen. Anret salaten på en bund af salat. 

Skær evt. kyllingen i skiver. 

Anret kyllingen med bløde løg og squash. Servér straks det hele.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.