Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl linserne, og kog dem i rigeligt usaltet vand i 15-20 min., til de er møre.
Rist valnødderne i 1-2 min. på en tør varm pande. Lad dem køle lidt ned, og hak dem groft.
Tør panden af, kom olivenolie på, og steg kyllingebrysterne i ca. 15 min., til de er gennemstegte. Krydr dem med salt.
Skær løg i både, hvidløg i tynde skiver og squash i tern, og steg det hele i olivenolie på en pande i ca. 10 min. Krydr med salt.
Rør en dressing af sennep, 1/2 spsk. flydende honning, 1 spsk. eddike og 1 spsk. olivenolie pr. pers.
Snit porre i tynde skiver (skyl den gerne igen), skær æble i tern, og skyl mixsalaten i en salatslynge.
Vend de kogte linser, porre, æble og valnødder med dressingen, og læg det på et fad på en bund af mix salaten.
Anret kyllingebryst (evt. skåret i skiver) med bløde løg og squash, og servér straks det hele.
Opskriften er oprindeligt lavet med hjertesalat.
Kyllinger fra Hopballe Mølle
- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.
Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.
Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger.
Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.
Mesclun er en blanding af små, spæde salater, der stammer fra Provence i Frankrig. Den traditionelle blanding inkluderer bla. kørvel, ruccola, grønne salater og endive,
Kommentarer og forslag til opskriften