0
Kyllingebryst med stegte svampe og palmekål

Kyllingebryst med stegte svampe og palmekål

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

kartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Sæt en kasserolle med saltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

kyllingebryst uden skind
5 min.
Steg kyllingen

Varm en stor gryde op ved høj varme.

Steg kyllingen i 1/2 spsk. pr. person, indtil den får godt med farve på begge sider (den behøver ikke blive gennemstegt).

Tag kyllingen af varmen og gem til senere. Lad stegefedtet være i gryden til at stege grøntsagerne.

gulerodchampignonsløg
10 min.
Steg grøntsagerne

Skær gulerødderne, løgene og champignonerne i grove stykker og kom i gryden med yderligere 1 tsk. olie pr. person og steg ved middelhøj varme i ca. 5 min., indtil det får godt med farve.

fløde 9%palmekål
20 min.
Rør sovsen

Tilsæt 1 tsk. hvedemel pr. person og rør det godt ud i grøntsagerne. Tilsæt fløden og få det op at simre. Tilsæt lidt vand, hvis sovsen bliver for tyk. Tilsæt kyllingen og lad den simre, indtil den bliver gennemstegt.

Riv bladene fra stilkene på palmekålen og kom i gryderetten, imens den simrer.

Smag sovsen til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér kyllingen med grøntsagerne og kartoflerne.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
579 kcal
Fedt:
22,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,8 g
Kulhydrat:
53,2 g
heraf sukkerarter:
14,8 g
Kostfibre:
8,1 g
Protein:
37,4 g